Zaloguj się do konta

Sklep wędkarski w internecie-jak przyciągnąć klien

utworzono: 2011/09/22 15:16
jarilitmanen

Cześć,

założyłem sklep internetowy z wędkami i kołowrotkami ale jak na razie nie mam za dużo klientów. Powiedzcie w jaki sposób mam przyciągnąć klientów. Wiem że reklama to podstawa ale która forma reklamy przyniesie największe zyski??
[2011-09-22 15:16]

karol94

Witam
Według mnie Najwięcej klientów przyciągną dobre ceny, Szybka fachowa wysyłka itp.
[2011-09-22 15:20]

Adam01

Daj reklame tu, na forum. Napisz do redakcji. Oni ci pomogą. [2011-09-22 15:23]

JaroDaw

Daj reklame tu, na forum. Napisz do redakcji. Oni ci pomogą.

Tylko wiedz, że to kosztuje. ;)
Ale nie ma nic za darmo, musisz się promować, również prowadzić sprzedaż na allegro, gdzie luzie Cię dostrzegą.  [2011-09-22 15:31]

Teraz ceny wszędzie są podobne, więc trzeba konkurować przede wszystkim jakością. Dbaj o klientów, a oni zadbają o Ciebie :).
Mogę coś doradzić konkretnego w zakresie marketingu, ale to na PW.
[2011-09-22 16:07]

Kochanke

Ja poproszę link do sklepu na maila (priv). Szykuję się do zakupu feedera z kołowrotkiem i chętnie przejrzę ofertę. W drugiej kolejności będzie spinning z kołowrotkiem :)
[2011-09-22 16:38]

piotrcarp

Ja tez poprosze o link moze cos wybiore
[2011-09-22 21:17]

someone

Wysyłasz za granice ? można płacić pay pal-em ?
[2011-09-22 22:58]

Marc92

No , przydała by się ta stronka. prosimy o linka :> ?
[2011-09-23 08:33]

ryukon1975

Kupowałem w paru sklepach internetowych.Najważniejsza jest moim zdaniem dostępność linku z adresem na różnych stronach.Ja tak znajdowałem sklepy w których kupowałem.Np.na stronie Dragona jest taki zestaw adresów coś w tym stylu by pomogło jeśli nie jest za drogie.
[2011-09-23 08:51]

baloonstyle

Tak jak kolega wyżej. Dostępność wszędzie w sieci, na każdym portalu wędkarskim. po prostu musi być Ciebie widać.
Przyjazny adres stronki.Wpisując w google np. internetowy sklep wędkarski twoja stronka musi się wyświetlać na pierwszej stronie.
Konkurencyjne ceny to klasyk, do tego promocje, akcje typu towar plus towar w niższej cenie niż rozdzielny zakup tych samych produktów, zniżki dla często kupujących.
Gadżety do każdego zamówienia. akurat na gadżety zwracam osobiście uwagę bo np. jeszcze nigdy nie zakupiłem żadnego pudełka na przynęty, zawsze dostaję jako gratis do zakupu.
Newsletter dla użytkowników to też dobry pomysł bo na bieżąco widać Twoje oferty.
Dobrym pomysłem jest podczepienie  się pod jakieś duże koło wędkarskie w Twojej okolicy, na zawodach jakaś reklama za nagrodę.
Na początku pewnie nie będzie łatwo , bo jak popatrzysz na siec to jest już tego sporo, ale kwestia wciskania się wszędzie spowoduje przypływ klientów.
Bardzo dobrze ukierunkować towar  głównie pod jeden kierunek. Podam przykład sklep ( nazwy nie podam żeby nie robić reklamy ) ma w swojej ofercie praktycznie tylko woblery, obrotówki oraz wahadłówki, to jest towar którym głównie handluje.Sklep ten zarabia mnustwo kasy, ma mnustwo klientów. a to tylko woblerki, ale w ofercie ma po prostu wszystko w tym temacie wliczając w to samoróbki.
Jak będziesz miał wszystko to tak naprawdę nie będziesz miał nic. To jest wada sklepów stacjonarnych.

Podaj tu link do strony w tym temacie to zawsze ktoś ją odwiedzi i coś zakupi.

A jeszcze jedna dość ważna rzecz. Jeżeli zaopatrujesz swój sklep w takie firmy jak np. Jaxon, Konger, Robinson to możesz mieć trochę problem z przebiciem cen. Te firmy są tak popularne i dostępne w sieci że albo stawiasz na maleńkie marze ale większą sprzedaż niż większa cenę.

Osobiście obserwuje , że sklepy które stawiają na jakość, czyli firmy ja Daiwa, Cormoran, Browning, Abu, Penn nawet Dragon radzą sobie dużo lepiej niż te wcześniejsze.

A jeszcze jedno  ( co chwilkę coś mi do głowy przychodzi :)) ), dobrze mieć na stronie swojej katalogi wszystkich firm które obsługujesz i możliwość wglądu na towar danej firmy który jest w katalogu a nie ma w ofercie i można go domówić w ciągu kilku dni.
Dobrze także na stronce mieć gadu w celu dopytania się zawsze jakiś szczegółów z obsługą.

Trzeba troszkę na początku się nagimnastykować ale na pewno daje to po pewnym czasie przychody.

powodzenia w prowadzenia i podaj ten link tu.

Pozdrawiam :))

[2011-09-23 09:41]

filus81

podaj link swojego sklepu!!!
[2011-09-23 09:49]

pawelz

Jesli moge cos doradzic (pracuje w sporym sklepie internetowym, co prawda nie jako handlowiec i sklep nie handluje sprzetem wedkarskim).
Po pierwsze nie walcz cena. Wieksi jak beda chcieli to i tak Cie wykoncza cenowo.
Postaw na jakos, solidnosc i kompetencje. Ja osobiscie wole kupuc drozej pare zlotych u kogos z kim nie bede mial problemow z ewentualna reklamacja czy tez nie bede musial czekac na towar 1 mies.
Jesli ktos wydaje np. na wedke 1000 zl to 50 zl +/- nie jest juz tak istotne jak przeswiadczenie ze w razie jakichs problemow nie bede mial zadnych klopotow. Musisz znac swoj towar i odpowiedziec na kazde pytanie potencjalnemu klientowi. Tak zdobedziesz zaufanie.
Ale przede wszystkim musza Cie znalezc w sieci. Tak jak juz koledzy wspomnieli - reklamy na wszelkicg portalach. Sproboj dogadac sie z wlascicielami roznych portali i wymien sie banerami.
Dobrym sposobem jest tez wystawienie towaru na Allegro. Klient przy pierwszysm zakupie bylby informowany o adresie Twojego sklepu i zachecany do zakupow bezposrednio w nim a nie przez allegro. Tak zrobil moj kolega ktory zaczynal pare lat temu. I przynioslo mu to wielu klientow.
No i google. Ale jak nie jestes informatykiem i nie masz doswiadczenia w pozycjonowaniu, daj sobie spokoj. To ciezki kawalek chleba. Sa firmy ktore za ciebie to zrobia. Oczywiscie to kosztuje, ale nie sa to jakies straszne pieniadze. A wiem co pisze, bo w firmie w ktorej pracuje sa dwie osoby ktore to robia. Sam jestem informatykiem, ale nie chcialbym sie teraz w to babrac. Wystarczy jak na nich patrze :)
[2011-09-23 10:40]

zbynio5o

Brak wiarygodności i zaufania. Spójrz na swój profil na wędkuje pl.

Z takim wpisem nawet bym nie gadał, nie mówiąc już o interesach. Sorry, ot co.

[2011-09-23 11:20]

Zielony80

Najpierw zachęc promocją, później postaw na obsługę klientów, zdobądź ich zaufanie i cziągle je podtrzymuj. Odbieraj wszystkie telefony i odpowiadaj na każdy e-mail. Staraj się by jak najbliżej klienta, ludzie nie lubią byc zostawiani sami z problemami. Później poradzisz sobie z cenami. [2011-09-23 18:33]

cinek95

wyślij mi na priva adres  [2011-11-30 22:24]