Składki na 2013 rok Data dodania: 12.11.2012 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Załącznik do Uchwały Zarządu Okręgu Nr 143/PL/12 z dn. 24.09.2012r. TABELA SKŁADEK na 2013 rok na zagospodarowanie i ochronę wód obowiązujących na wodach Okręgu Szczecińskiego
|
Składki na 2013 rok Data dodania: 12.11.2012 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Załącznik do Uchwały Zarządu Okręgu Nr 143/PL/12 z dn. 24.09.2012r. TABELA SKŁADEK na 2013 rok na zagospodarowanie i ochronę wód obowiązujących na wodach Okręgu Szczecińskiego
|
Witam Z tego co przeczytałem odnośnie składekto wszedzie napisane jest iż opłata za 2 wędki z brzegu .... ,jest uzupełniajaca z łodzi lecz nie ma okreslonej ilości? kolejny problem to trojling bo czy jak wykupie trojling to czy musze tez płacic za wedkowanie z łodzi przecież płacąc za trojling wiadomo ze z łodzi a tak a propos to moze by jeszcze wprowadzić za wedkowanie z łodzi o dł. 2m,3m,4m itd zaczymam sie zastanawiac cy nietaniej bedzie zapłacić mandat (ewentualnie jak zostany złapany) to juz przestaje byc przyjemnoscią Pozdeawia wytrwałych i pokornych wędkarzy
(2012/11/20 22:05)
Precyzując poprzedni post chodzi mi o to ile mam zapłacic za wedkowanie jednym spiningiem metodą trojlingowa z pontonu ,oczywiscie nie posiadam żadnych ulg i jestem członkiem PZW Dziekuje
(2012/11/20 22:19)
bezrobotni na zasiłkach lub bez prawa do zasiłku po okazaniu zaświadczenia z Urzędu Pracy mogą płacić składke okręgową ulgową - wtedy przy znaczku należy wpisać datę rejestru.
Sorki że tak długo ale jakoś omijało mnie to forum. Więc tak: Jeśli chodzi o troling to podstawą wykupienia jest oczywiście wykupienie składki nizinnej lub górskiej i łodzi (tak ustalił okręg)-czyli masz składkę okręgową plus łódź i dopiero możesz wziąć troling.
Jeśli zaś chodzi o to czy pozostałe okręgi prowadzą zniżki dla bezrobotnych - to zależy od okręgu ale myślę że każdy powinien cośik takiego wprowadzić. W okręgu szczecin podstawą otrzymania zniżki tego rodzaju jest przedstawienie skarbnikowi rejestru a on wklejając znaczek wpisuje datę ostatniego wpisu do rejestru-czyli sprawdza czy faktycznie zniżka przysługuje. Ale zgodnie z regulaminem i obostrzeniami również podczas łowienia taki wędkarz powinien mieć dokument upoważniający do zniżki przy sobie i o ile SSR jest wyrozumiała w tym względzie to PSR potrafi być bezwzględna.
(2012/12/24 20:42)składka członkowska normalna-66
składka nizinna-125 (spinning)-składka na wody górskie -140
łódź-50
troling-80
razem-321 lub górskie-336
(2012/12/24 20:46)Chyba miałeś zły dzień bo dodawanie nie wyszło :-)
Nizinne z łodzi bez trolingu 241 zł
(2013/02/20 15:12)