Składanie wędki dwuczęściowej
utworzono: 2016/03/10 20:49
Mam pytanie zakupilem nową wedke 2 częściową
i nie umię ich z sabą połaczyć co mam zrobić ?
.....................................................................
..................................................................... [2016-03-10 20:49]
Masz przed sobą dwie części. Jedna z nich jest grubsza a druga cieńsza. Weź tą grubszą w ręce. Z jednej strony zakończona jest rękojeścią ( pianka lub korek) prawdopodobnie w pobliżu drugiego końca jest przlotka ( kółeczko na stopkach przymocowane do blanku) Weź w lewą rękę tę część wędki i postaw na ziemi tak aby u dołu była rękojeść a u góry część z przelotką. Trzymaj ręką przy samej górze. Teraz weź w prawą rękę drugą część wędki. Z jednej strony będzie cieńsza i zakończona szczytówką ( najmniejsza przelotka) Chwyć drugi koniec. Ten który nie jest zakończony przelotką. Teraz powoli zbliż ręce do siebie. Na tyke żeby jedna część wsunęła się w drugą. Odkręć tak aby przelotki były w jedej linii. Gotowe. [2016-03-10 21:22]
Kolego daj znać jak Ci poszło bo tutaj wszyscy Ci kibicują i przyjmują zakłady czy dasz radę [2016-03-11 22:40]
Skoro tak jak wyżej masz wędkę to złóż ją tak: ..................................................................... --> <--- .....................................................................
Nie ma za co! [2016-03-12 09:20]
Przynajmniej widać, że moderacja działa, bo temat ma niby 12 komentarzy, a naliczyłem 7 ;).
Składanie wędki nie różni się zbytnio od nakładania skuwki na długopis, zasada ta sama - powodzenia! [2016-03-12 10:36]
Sławku, tylko 500? Ja postawiłem "tysiaka"... że nie da rady ;-)
Wtopiłeś ;-) ja wierzę w zmysł taktyczno techniczny człowieka. [2016-03-12 11:53]
Patrząc na prace moderatorów to napewno nie jesy post dla jaj! Pewnie po tym wpisie będę całkowicie zablokowany ,ale cóż , zdaża się dość często,Ja myślę ,że chłopak dał sobie radę z tym problemem, tylko czemu się nie "odzywa" jak mu poszło! [2016-03-12 19:42]
Patrząc na prace moderatorów to napewno nie jesy post dla jaj! Pewnie po tym wpisie będę całkowicie zablokowany ,ale cóż , zdaża się dość często,Ja myślę ,że chłopak dał sobie radę z tym problemem, tylko czemu się nie "odzywa" jak mu poszło!
Jesteś zablokowany ...
[2016-03-12 19:47]
Dzięki. Jak PO wróci do władzy to się odezwę? A teraz chcę pozdrowić wszystkich kolesi po kiju co nie dają rady .................... [2016-03-12 19:52]
Jędrula ? Jaja sobie robisz?eeee co tam !
Teraz już na bank jestś zablokowany !
[2016-03-12 20:01]
Ja obstawiam, że zrobił sobie krzywdę podczas próby i dlateog nie odpisuje :D:D:D:D [2016-08-23 14:15]
Ja przypuszczam, że już dawno poskładał, teraz składa trzyczęściową i nie ma czasu. [2016-08-23 14:42]
Wiele było na forum naprawdę dziwnych pytań. Pytania, na które odpowiedź można znaleźć w 5 sekund to prawdziwa plaga a pytania o to samo zadawane po raz 3797 to standard. Ale to ... :P ? Jedno trzeba przyznać i mówię to z pełną odpowiedzialnością bo sprawdziłem - odpowiedzi na to pytanie w internecie nie ma, a przynajmniej nie na pierwszej stronie google. Samo pytanie również chyba jeszcze nigdy nie padło także nie czepiajcie się :P Nie chłopaka wina że zarówno w poradnikach wędkarskich jak i na forach temat ten jest dość wygodnie pomijany. Liczę na więcej wyrozumiałości jak w przyszłości pojawią się pytania o bardziej zawiłe kwestie typu złożenie wędki 3 składowej czy rozłożenie teleskopa (to już tylko dla zaawansowanych). [2016-08-23 16:49]
Wiele było na forum naprawdę dziwnych pytań. Pytania, na które odpowiedź można znaleźć w 5 sekund to prawdziwa plaga a pytania o to samo zadawane po raz 3797 to standard. Ale to ... :P ? Jedno trzeba przyznać i mówię to z pełną odpowiedzialnością bo sprawdziłem - odpowiedzi na to pytanie w internecie nie ma, a przynajmniej nie na pierwszej stronie google. Samo pytanie również chyba jeszcze nigdy nie padło także nie czepiajcie się :P Nie chłopaka wina że zarówno w poradnikach wędkarskich jak i na forach temat ten jest dość wygodnie pomijany. Liczę na więcej wyrozumiałości jak w przyszłości pojawią się pytania o bardziej zawiłe kwestie typu złożenie wędki 3 składowej czy rozłożenie teleskopa (to już tylko dla zaawansowanych).
Mam nadzieję, że w pierwszej swojej wypowiedzi wyczerpałem temat składania kija dwuskłdowego. Trzyskładowy to trochę trudniejsze zadanie, trzeba sie do tego przygotować. [2016-08-23 17:47]