Skandal ! Makabra !
utworzono: 2011/01/26 16:01
http://www.wedka-elektryczna.bialystok.pl/
To jest kur.wa skandal i makabra. Czy da się coś z tym zrobić??
[2011-01-26 16:01]
Ja nic nie mowie , karpie niech sobie wala na swoich stawkach , ale jak bym kogoś na wodzie ogolnodostepnej z tym zobaczył to wlasciciel na wlasnej skorze by sie przekonał jak to działa. [2011-01-26 16:42]
Nawet PZW używa tego rodzaju sprzętu do odłowów kontrolnych .
Jeśli ktos kłusuje to znajdzie 100 rożnych sposobów na to .
[2011-01-26 16:48]
Nawet PZW używa tego rodzaju sprzętu do odłowów kontrolnych .
i tu dokładnie kolega ma racje [2011-01-26 16:50]
Ja nic nie mowie , karpie niech sobie wala na swoich stawkach , ale jak bym kogoś na wodzie ogolnodostepnej z tym zobaczył to wlasciciel na wlasnej skorze by sie przekonał jak to działa.
Dokładnie.
[2011-01-26 17:55]
Wszyscy mówią dramat! tylko ,że wędki elektryczne i specjalne agregaty są używane przez PZW do odłowu ryb! Jeśli taki odłów jest przeprowadzany przez ludzi którzy się na tym znają ryby są w lepszej kondycji niż po odłowie siecią!
Oczywiście używanie takiego sprzętu bez specjalnego zezwolenia jest przestępstwem!!!
Powiem wam jedno kłusownik zawsze znajdzie jakiś sposób!
Lecz nasza w tym głowa aby w jak największym stopniu im to utrudnić i tępić na każdym kroku!!!!!!
[2011-01-27 09:32]
Ja bym tego co lowi takim sprzetem sam potraktowal pradem gdyby byl w wodziel w wodzie a po pieszczotach wyciagnalbym go podbierakiem, jak na video, Napewno zapamietalby jak to jest byc ryba. pozdrawiam
[2011-01-27 09:42]
Przecież jest wyraźnie napisane kto może łowić przy użyciu takiego sprzętu i gdzie może łowić.Tylko od intencji właściciela takiego urządzenia będzie zależało jak go wykorzysta.Sama sprzedaż nie jest zakazana i jeśli mnie pamięć nie myli to ogłoszenie widnieje tam już od kilku lat.
[2011-01-27 09:43]
Kontrolowany odłow prądem brawo,moje gratulacje ciekawy jestem jaki sposób jeszcze znajda nasze wspaniałe władze pzw ,może zatrucie ropą !!!!!!!!!
[2011-01-27 19:16]
Kontrolowany odłow prądem brawo,moje gratulacje ciekawy jestem jaki sposób jeszcze znajda nasze wspaniałe władze pzw ,może zatrucie ropą !!!!!!!!!
dobre. az strach pomyslec jakie pomysly beda mieli za 10 lat [2011-01-27 20:38]
Jak tak dalej będzie to za 10 lat zobaczysz ryby w Zoo, a wędkować będziesz przed kompem
[2011-01-27 23:38]
Skoro nie prądem to powiedz mi czym odłowić ryby w rzekach górskich!!!!!!! i jak przeprowadzić odłowy kontrolne!!!! aż mnie coś trafia jak to czytam! co drugi zakłada żywca a teraz wielki obrońca!!! to nie jest strona dla obrońców zwierząt. Wszyscy piszą o ochronie środowiska a worki po zanęcie same nad wodą się pojawiają! LUDZIE zastanówcie się trochę i zacznijcie myśleć. Prawo mówi wyrażnie kto może korzystać z takiego urządzenia i gdzie, kto robi to inaczej jest przestępcą!!!
[2011-01-28 00:50]Ja bym tego co lowi takim sprzetem sam potraktowal pradem gdyby byl w wodziel w wodzie a po pieszczotach wyciagnalbym go podbierakiem, jak na video, Napewno zapamietalby jak to jest byc ryba. pozdrawiam
A skoro tak to pomyśl sobie jak ty byś się czuł gdyby tobie ktoś włożył haczyk do gardła i ciągnął!!!!!!!!!!!!!!
Jestem w 100% za zwiększeniem kar dla kłusowników i za tępieniem ich na każdym kroku ,lecz agregat prądotwórczy jest w wodach PZW i nie tylko niezbędnym narzędziem!
Popieram w 100%. Ale wiekszosc ludzi ma tak ograniczony sposob myslenia, ze pewnie sadza, ze strzelba mysliwska to narzedzie tylko dla klusownikow.
Odlawianie agregatem pradotworczym jest w wielu wypadkach jedyna i chyba najmniej inwazyjna metoda np. dla pozyskania tarlakow. Ale Ci wspaniali obroncy ryb, sadza ze tarlaki same wychodza na stol i wyciskaja z siebie ikre.
A czy wedka nie jest narzedziem klusowniczym ?. Jest dokladnie takim samym jak agregat.
Agregatow wolno uzywac tylko przez odpowiednie osoby w odpowiedni sposob do scisle okreslonych celow. Kazdy kto tego nie przestrzega jest klusolem. Podobnie wedka. Nie kazdy i nie wszedzie mozemy lowic w dany sposob na wedke. To proponuje zakazac sprzedarzy wedkek. Albo tylko za okazaniem karty wedkarskiej. PARANOJA
[2011-01-28 08:41]
Wszystko się zgadza jesli chodzi o kontrolowane odłowy i pozyskiwanie tarlaków.Szkoda tylko,że baaaardzo często nie trafiają do wody a na patelnie odławiających.Wędkarzem jestem na tyle długo,że różne rzeczy już widziałem.'Te odłowy' także!!To z z takimi 'ludżmi' z naszego otoczenia należy zrobić porządek.Sami wybieramy nasze 'władze' i to przeważnie członkowie zarządu dokonują odłowów
W ten sposób też powiemy kłusolom dooość!!!
[2011-01-28 17:46]Kontrolowany odłow prądem brawo,moje gratulacje ciekawy jestem jaki sposób jeszcze znajda nasze wspaniałe władze pzw ,może zatrucie ropą !!!!!!!!!
kontrolowany odłów brawo co tu odławiać nasze stawy i jeziora to tragedia złapać konkretną rybę to cud ale poco kłusole i sposoby pzw odłowu ryb to debilizm morze dynamit im się by przydał niech odławiają i kłusują a my wykopmy sobie oczka wodne
[2011-01-28 18:07]
a co do ryb to jest ich coraz mniej a składki rosną z roku na rok gdzie ta kasa idzie nie na zarybianie i nie na walkę z kłusolami ale zróbmy sobie odłowy to się nażremy
[2011-01-28 18:11]
Takie urządzenie jest potrzebne....ale nie dla wędkarzy więc skąd to oburzenie???
Wystarczy przeczytać warunki i przepisy korzystania z tego typu sprzętu.
[2011-01-28 19:34]Nawet PZW używa tego rodzaju sprzętu do odłowów kontrolnych .
by Hektores
Dokładnie tak jest to nie ma w tym nic bardzo makabrującego ale jeśli używali by tego wszyscy to nie bylo by już dobrze...
[2011-01-31 07:31]
Takie urządzenie jest potrzebne....ale nie dla wędkarzy więc skąd to oburzenie???
Wystarczy przeczytać warunki i przepisy korzystania z tego typu sprzętu.
Dokładnie tak jak kolega powyżej napisał , wystarczy zagłębić się w warunki i przepisy korzystania i nie byłoby tego wątku , bynajmniej tak zatytułowanego !!!!!!! [2011-01-31 10:48]
no własnie Koledzy, właściciel strony wyraźnie napisał:
Co jest kategorycznie zakazane:
1. Połów na wodach publicznych i innych bez stosownych uprawnień - czyli po prostu kłusownictwo rybackie.
Co zrobić, aby wszystko było w porządku i nikt do nas się nie przyczepił.
1. Należy być właścicielem wody, na której chcemy łowić ryby lub należy posiadać pozwolenie na połów ryb od właściciela.
i to chyba wszystko wyjaśnia, prawda ?
oczywiście na wodach publicznych zawsze zwracajmy uwagę na takie przypadki i informujmy właściwe organy - ja mam w portfelu wykaz wszystkich telefonów PSR na wodach w których łowię, z doświadczenia - zawsze warto poinformować Policję - niekiedy jeden strażnik PSR na dyżurze nie zechce przyjechać do grupy kłusoli
[2011-02-07 16:36]no własnie Koledzy, właściciel strony wyraźnie napisał:
Co jest kategorycznie zakazane:
1. Połów na wodach publicznych i innych bez stosownych uprawnień - czyli po prostu kłusownictwo rybackie.
Co zrobić, aby wszystko było w porządku i nikt do nas się nie przyczepił.
1. Należy być właścicielem wody, na której chcemy łowić ryby lub należy posiadać pozwolenie na połów ryb od właściciela.
i to chyba wszystko wyjaśnia, prawda ?
oczywiście na wodach publicznych zawsze zwracajmy uwagę na takie przypadki i informujmy właściwe organy - ja mam w portfelu wykaz wszystkich telefonów PSR na wodach w których łowię, z doświadczenia - zawsze warto poinformować Policję - niekiedy jeden strażnik PSR na dyżurze nie zechce przyjechać do grupy kłusoli
[2011-02-07 16:36]