Zaloguj się do konta

Silnik elektryczny do małej łodzi

utworzono: 2010/11/18 20:32
bigrybka95

Witam!
Mój ojciec chce zakupić do łódki silnik elektryczny .
Mamy na oku yamaha M-12 , stawiamy na jakość i marke ,w rozsądnej cenie.
Łódka malusieńka , praktycznie skorupa waga około 40kg.
I tu moje pytanie czy możecie polecić jakieś konkretne produkty?
Silnik musi mieć na tyle mocy by popchać łódź+2osoby, i czy  wyżej wymieniony silnik
by się do tego nadawał?
Jeśli miałeś styczność z tym silnikiem czy był on adekwatny do wagi?(ponad 10 kg , przy porównaniu z innym , jest ciężki)
Z góry dziękuje i oczekuje na porady , raczej fachowców , ponieważ jest to
jak by nie patrzeć spory wydatek .
[2010-11-18 20:32]

kazik-kz2

Witam

Ja na chwile obecną plywam na yorku bo taki z łodka kupiłem.

Ale jak ten siądzie to następnym silnikiem elektrycznym będzie silnik yomoto - podobno bardzo dobre silniki i w przystepnych cenach. W Polsce jeszcze dość mało popularne.

Do łodki którą opisujesz mysle że o mocy około 30 lbs spokojnie wystarczy.

Taki silnik yomoto 36 lbs kupisz już za okolo 500 zł.

A więc cena bardzo przystepna.

Pozdrawiam

[2010-11-18 21:51]

tomczyslaw

Witam!!!

Polecam silniki Sheakspera. Koszt zakupy silnika 54 lbs to 700,00 Pln.  Pływam łódką 4,3m x 1,75m Ja, Koleżka + pełno gratów  i radzi sobie bardzo dobrze. Myślę, że do Twojej łódki wystarczy 30 lbs, choć ja wychodzę z założenia, że mocniejszy lepszy- bardziej uniwersalny ( możesz go zapiąć do malutkiej lekkiej łódki jak i do ciężkiej dużej krypy a różnica w cenie zakupu to max 200,00 Pln jeśli chodzi o Sheakspeara).Mogę polecić też Silnik Minn Kota 30 lbs używam go do małej łódki, nie był tani ale smiga już trzeci sezon bez zarzutu. Wiele dobrego słyszałem też o silnikach York

Pozdrawiam Tomek

[2010-11-27 18:39]

proponuje ci silnik 30 lbs minkota jak do takiej łódki napewno bedziesz zadowolony mam go już jakiś czas i jestem bardzo zadowolony jak dobrze po szukasz kupisz do 700 zł maksymalnie jak bedziesz chciał namiary na sklep to napisz do mnie [2010-11-27 20:05]