Międzynarodowa Federacja Piłki Siatkowej (oficjalny skrót FIVB, od fr. Fédération Internationale de Volleyball) – międzynarodowa organizacja sportowa z siedzibą w Lozannie (od 1984), założona w dniach 18-20 kwietnia 1947 (podczas Kongresu w Paryżu), zrzeszająca wszystkie 219 krajowe związki piłki siatkowej, zajmująca się koordynowaniem rozwoju piłki siatkowej na świecie.
FIVB jest odpowiedzialna za organizowanie wszelkich oficjalnych międzynarodowych rozgrywek siatkarskich (siatkówki halowej oraz plażowej) na świecie – zarówno żeńskich, jak i męskich – na szczeblu reprezentacyjnym:
(2014/09/08 08:35)A sprzedał.....Międzynarodowa Federacja Piłki Siatkowej (oficjalny skrót FIVB, od fr. Fédération Internationale de Volleyball) – międzynarodowa organizacja sportowa z siedzibą w Lozannie (od 1984), założona w dniach 18-20 kwietnia 1947 (podczas Kongresu w Paryżu), zrzeszająca wszystkie 219 krajowe związki piłki siatkowej, zajmująca się koordynowaniem rozwoju piłki siatkowej na świecie.
FIVB jest odpowiedzialna za organizowanie wszelkich oficjalnych międzynarodowych rozgrywek siatkarskich (siatkówki halowej oraz plażowej) na świecie – zarówno żeńskich, jak i męskich – na szczeblu reprezentacyjnym:
Finał odkodowany
Masz rację. Prezes Polsatu już jest spalony za swoje kontrowersyjne decyzje. Dla wszystkich to jest chore, że takiej imprezy w Polsce nie można obejrzeć w otwartej TV.Na onecie to możesz sobie tylko relacje poczytać a nie mecz obejrzeć to raz. A dwa to Ty jesteś frajerem skoro nie masz szacunku do kibiców siatkówki. Sądzę, że dużo kibiców nie wykupiło pakietu. Mimo tego nie powinieneś ich obrażać.Przynajmniej dobrze, że finał pokażą w otwartym Polsacie.
Masz rację. Prezes Polsatu już jest spalony za swoje kontrowersyjne decyzje. Dla wszystkich to jest chore, że takiej imprezy w Polsce nie można obejrzeć w otwartej TV.Na onecie to możesz sobie tylko relacje poczytać a nie mecz obejrzeć to raz. A dwa to Ty jesteś frajerem skoro nie masz szacunku do kibiców siatkówki. Sądzę, że dużo kibiców nie wykupiło pakietu. Mimo tego nie powinieneś ich obrażać.Przynajmniej dobrze, że finał pokażą w otwartym Polsacie.
" To wina TVP że siatka jest zakodowana."To TVP zakodowała Polsatowi sygnał z MŚ?Co do "chłamu" to chyba najwięcej tego leci w Polsacie.Zbyt wąsko patrzysz. TVP to spółka akcyjna Skarbu Państwa, jedyny publiczny nadawca na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Wszyscy na nią płacimy a jak mogłaby puścić coś ciekawego to jakoś sie tym nie zajmie. Gdyby ten publiczny nadawca stanął na wysokości zadania to wtedy każdy mógłby oglądać mecze.
DIABLO SĘK W TYM ŻE Z TEGO CO SŁYSZY SIĘ (CZYTA W NECIE) TO NIGDY NIE BYŁO OFCIALNEGO PRZETARGU WIĘC tvp NIE MOGŁA KUPIĆ PRAW,CO WIĘCEJ tvp CHCIAŁA ODKUPIĆ CZĘŚĆ PRAW TO POLSZMAT SIE NIE ZGOIDZIŁsory za Capslokostatnio było głośne że Niemiecka TV Sport 1 chciała kupić prawa do pokazania 2 półfinau i finału meczy to też Polszmat sie nie zgodził.Czy też obarczysz za to TVP??????pewnie Tuska,Komorowskiego i ojca dyrektora też. tak???
Też byłem wkr. że w kablówce nie obejrze meczów. Ale przecież "Polak potrafi", w dobie internetu obejrzałem pozostałe mecze Polaków, na reszte szkoda mi było czasu.Jestem zadowolony a zębola mam głęboko gdzieś :))