(...)Jakbym miał w promieniu 50 km choć jedna dobrąÂ komercje to bym się tam przeniósłÂ a tak jestem wraz z znajomymi placic monopoliście .Dokładnie mam tak samo... ;((
(...)Siaty ,koncesje ,spółki ,spółeczki i wszechobecna wolna amerykana .(...)Jaka jest różnica między pesymistą, a optymistą? Pesymista mówi "oj, już gorzej być nie może" a optymista na to "oj może, może". Ja niestety jestem optymistą, kolejne 4 lata będzie tylko gorzej... ;(( Później już tylko "ostatni gasi światło"...
Koledzy, pytanie, które mnie nurtuje, a mianowicie czy jest sens kontynuować opłacanie składek PZW? Czy może lepiej zrezygnować, a te pieniądze przeznaczyć na łowisk komercyjne. Składki płacę kilkanaście lat, ale wydaje mi się, że z wodami zarządzanymi przez PZW jest coraz gorzej. Wędkuję rekreacyjnie, a ryb nie zabieram. Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii.
wszystko zależy jakie masz wody w okolicy , jeśli sąÂ komercje , dobre komercje to warto rozważyć opcje rezygnacji z Okręgowego ZW.To czemu wraz z kolegami nie postaracie się coś zmienić?
W mojej okolicy nie ma ani jednej normalnej komercji a sąÂ jedynie burdele wędkarskie idealne dla cyprinuśników i karpurarzy ale podobne warunki maja na OZW bo wody te sąÂ regularnie i solidnie zarybiane paszakami.
Jakbym miał w promieniu 50 km choć jedna dobrąÂ komercje to bym się tam przeniósłÂ a tak jestem wraz z znajomymi placic monopoliście .