Koledzy nie sprzeczajcie sie o coś takiego gdyż wiemy że wyrażenie ktore poprzez nietypowe polaczenie wyrazow uzyskuje nowe znaczenie, jest to językowy środek stylistyczny, w którym obce znaczeniowo wyrazy są ze sobą składniowo zestawione, tworząc związek frazeologiczny o innym znaczeniu niż dosłowny sens wyrazów np. "od ust sobie odejmę", lub "podzielę się z wami wiadomością", czy chyba masz racje............. A więc jest to metafora...
(2010/06/17 20:15)Tobie oczywiście wolno pisać wierutne głupoty i absurdalne wywody. Możesz też pisać coś w stylu "asklfgh w523jkhrf v78erwcn75wmnc n2" Po prostu zauważyłem brak logiki w Twojej wypowiedzi więc zwróciłem uwagę bez nerwów a w formie żartu. Tak jak mówisz można Ci pisać wszystko co nie przekracza regulaminu i kultury użytkowania forum. Nie mniej jednak to co piszemy świadczy o nas samych.
Każdemu wolno pisać wierutne głupoty i absurdalne wywody. Ale nie każdego (nikogo) regulamin i kultura użytkowania forum nie upoważnia do narzucania swojej woli, toku rozumowania pewnych kwestii, racji i takiej formy krytyki. Ja nie uważam, że moje posty były w związku z tym pozbawione logiki, a Twoją nutę żartu wyczułem i odebrałem powiedzmy pozytywnie, jednocześnie jej nie krytykując. Ale są tacy, którzy jak chcą psa uderzyć, to kija zawsze znajdą. Również to, jak traktujemy innych, ich gwary, metafory, zwroty, wyznanie czy światopogląd, świadczy o nas samych.(2010/06/17 21:50)
Oczywiście że można pisać co się chce ale trzeba się liczyć z tym że gdy napiszę się coś niepoprawnie gramatycznie czy stylistycznie to tak samo jak w przypadku błędów ortograficznych pojawi się ktoś kto te błędy pokaże. Są równierz granice w pisaniu czego się chce bo groźby czy wulgaryzmy są już poza tą granicą.
Zacytuj mi jeden mój czytelny (!) wulgaryzm. CZYTELNY, bo z przerywnikami niecenzuralne słowa pisze tutaj co trzeci forumowicz i nie jesteś ani w stanie, ani nie masz prawa tego wytykać każdemu! Nie jesteś upoważniony do poprawiania błędów ortograficznych (CO DRUGA OSOBA JE TU ROBI), stylistycznych, czy niepoprawności gramatycznych, ani toku rozumowania czy wysławiania sie! Nie to forum!(2010/06/17 21:57)
ło matko a co tu się dzieje