Zgodnie z zaleceniami Kil.Artura z Kętrzyna zgłosiłem sprawę również drogą mailową.Posłałem im zdjęcia (szkoda,że smrodu nie da się posłać)...Teraz czekam na informację!!!Pozdrawiam kolegów po kiju
Czeszko Michał wrzuć to zdjęcie na forum . a oprócz tego smrodu to rybki brały ??
Witam wszystkich wędkarzy,którzy odwiedzają "naszą" Wisłę w Zabrzegu.Zapewne wielu z Was zwróciło uwagę na betonową rurę,którą do Wisły spływały śmierdzące ścieki.Większość z Was po prostu przeskoczyła ów cuchnący ściek nie raz,nie dwa,nie pięć i nie dziesięć.Ja tak samo robiłem aż do wczoraj!!!Otóż po przyjeździe znad Zabrzeskiej Wisły postanowiłem coś zadziałać w tym temacie.Zadzwoniłem do Komendanta Państwowej Straży Rybackiej w Bielsku-Białej,Pana Chałata,któremu o całym tym "syfie" opowiedziałem.
Pan Chałat wysłuchał mnie uważnie i podał mi nr.telefonu do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska,
Delegatura w Bielsku-Białej.
Dzisiaj zadzwoniłem pod wskazany nr.Odebrała bardzo konkretna Pani,wysłuchała,zanotowała co trzeba i teraz
tylko mam nadzieję,że zgodnie z obietnicą tej Pani zostaną na miejsce wysłane odpowiednie służby,które pobiorą
próbki i przyczynią się do odpowiedniego ukarania TRUCICIELI naszej Wisły!!!
Koleżanki i koledzy wędkarze,NIE BÓJCIE SIĘ ZGŁASZAĆ WSZELAKICH DZIAŁAŃ NARUSZAJĄCYCH PRAWO,A TYM BARDZIEJ NASZE,WĘDKARSKIE INTERESY!!!
To na prawdę nic nie boli,nic nie kosztuje,a może zdziałać wiele!!!
Pozdrawiam,adams78 (Michał Adamski)
Rację wam przyznam dopiero wtedy, kiedy jedzenie własnoręcznie złowionych ryb zostanie w Polsce objęte prawnym zakazem. Póki co nie ma na to szans z prostych przyczyn. Ale można inaczej walczyć o kondycję łowisk i to było moim celem, by wam to uświadomić. Tutaj Kolega pokazał co można zrobić - jest to jeden ze sposobów i ja mu życzę więcej takich akcji. Brawo!