Ja mam na szczupaka kilka kijaszkówChyba zdecyduję się na 20-60g. Poza tym zakupem to mam SG parabellum CC 0-5g i wyleciało mi z głowy ale kij 5-15 g
mam taki do 20g a mam i do 120 gram- zależy na co łowię
Wiem na co łowi się ryby w Szwecji więc ci doradziłem mocniejszy kij.
20-60 to wcale nie jest jakiś mocarny kij
Ja łowię w jednym łowisku na woblery 40g a w innym na główki 5g
Jeśli łowiska będą zarośnięte to z kijem do 32g niczego nie zwojujesz
Ogólnie rzecz biorąc jeden kij to mało...
Jaka półka cenowa? Ogólnie bardzo dobrą opinią cieszą się Ryobi Zauber i SPRO Red Arc, cenowo to około coś koło 250 - 350 zł. Sam mam chrapkę na Zaubera, może estetycznie nie to co SPRO ale mnie przekonuje wodoszczelność i coś czuję, że niedługo będę miał go w swoich rękach :)Cena raczej nie a znaczenia ;) To będzie kołowrotek na przyszłość chwilowo przepnę z innej wędki. Dzięki ! P.S. Nie lepiej zamiast Zaubera, Arctice CF?
Jaka półka cenowa? Ogólnie bardzo dobrą opinią cieszą się Ryobi Zauber i SPRO Red Arc, cenowo to około coś koło 250 - 350 zł. Sam mam chrapkę na Zaubera, może estetycznie nie to co SPRO ale mnie przekonuje wodoszczelność i coś czuję, że niedługo będę miał go w swoich rękach :)
Jaka półka cenowa? Ogólnie bardzo dobrą opinią cieszą się Ryobi Zauber i SPRO Red Arc, cenowo to około coś koło 250 - 350 zł. Sam mam chrapkę na Zaubera, może estetycznie nie to co SPRO ale mnie przekonuje wodoszczelność i coś czuję, że niedługo będę miał go w swoich rękach :)
Zauber aż tam mocno nie cieszy się dobrą opinią. Warto przewertować inne, bardziej specjalistyczne fora wędkarskie, na których jest duża rzesza wędkarzy nażekających na ten młynek. Stare Zaubery było solidne. Obecnie sprzedawane nie dorastają im do pięt.