Sandacz nadbużański
utworzono: 2013/11/28 14:41
SKŁADNIKI :
- 1 Sandacz ok. 1,5kg
- 200g pieczarek
- 2 cebule
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- wegeta
- przyprawa do ryb
- cytryna
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
1. Z ryby ostrożnie ściągnąć skórę .
2. Mięso oczyścić z wnętrzności a następnie za pomocą nożyka oczyścić z ości.
3. Pieczarki obrać ze skórki i podsmażyć z cebulą .
4. Mięso ryby , pieczarki przekręcić przez maszynkę.
5. Do farszu dodać przyprawy i pozostałe składniki.
6. Powstałą masę wypełnić skórą Sandacza.
7. Blaszkę posmarować olejem , ułożyć głowę i nafaszerowaną skórę . ( skropić cytryną !!!)
8. Piec w piekarniku 1,5 godz w temperaturze 170 stopni.
9. Zimną rybę pokroić w dzwonki i ułożyć na półmisku .
10. Dekorować według pomysły wykorzystując owoce i warzywa .
SMACZNEGO !!!
,, ZGŁASZAM NA KONKURS WĘDKUJE PL. ''
[2013-11-28 14:41]Aby wygrać jedną z trzech nagród wystarczy zgłosić w formie felietonu swój autorski przepis na rybę [2013-11-29 08:17]
Prześlij mi kolego DHL-em to co na zdjęciu i wygraną masz w kieszeni...:)))
P:)
[2013-12-01 15:23]