Sandacz nadbużański

/ 6 odpowiedzi

SKŁADNIKI :

- 1 Sandacz ok. 1,5kg

- 200g pieczarek

- 2 cebule

- 1 jajko

- 2 łyżki bułki tartej

- wegeta

- przyprawa do ryb

- cytryna

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

1. Z ryby ostrożnie ściągnąć skórę .

2. Mięso oczyścić z wnętrzności a następnie za pomocą nożyka oczyścić z ości.

3. Pieczarki obrać ze skórki i podsmażyć z cebulą .

4. Mięso ryby , pieczarki przekręcić przez maszynkę.

5. Do farszu dodać przyprawy i pozostałe składniki.

6. Powstałą masę wypełnić skórą Sandacza.

7. Blaszkę posmarować olejem , ułożyć głowę i nafaszerowaną skórę . ( skropić cytryną !!!)

8. Piec w piekarniku 1,5 godz w temperaturze 170 stopni.

9. Zimną rybę pokroić w dzwonki i ułożyć na półmisku .

10. Dekorować według pomysły wykorzystując owoce i warzywa .

SMACZNEGO !!!

 

,, ZGŁASZAM NA KONKURS WĘDKUJE PL. ''

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Diablo


Aby wygrać jedną z trzech nagród wystarczy zgłosić w formie felietonu swój autorski przepis na rybę (2013/11/29 08:17)

pawelek20010


a nie wystarczy tak jak dodałem ?

 

(2013/11/29 20:14)

Diablo


obawiam się że nie wystarczy (2013/11/30 17:36)

pawelek20010


no dzięki spróbuję zrobić jak mówisz . Pozdro (2013/12/01 15:19)

ZanderHunter


Prześlij mi kolego DHL-em to co na zdjęciu i wygraną masz w kieszeni...:)))


P:)

(2013/12/01 15:23)

pawelek20010


haha bardzo śmieszne ;) kierowca by zjadł jak by poczuł zapach ;d

 

(2013/12/01 16:03)