Witam koledzy Był ktos ostatnio na jakimś śląskim zbiorniku na sandacza?? Jak wasze relacje dzieje sie gdzies cos z Sandaczem. Jak przeczyce teraz wyglądają? (2012/08/12 12:51)
Witam chciałbym się dowiedzieć, jak tam z sandałem na Poraju był ktoś w ostatnich dniach. Proszę o odpowiedz ponieważ mam zamiar wybrać się na nockę. Pozdrawiam (2012/08/13 09:47)
Witam. Byłem wczoraj na Przeczycach dostałem sandacza wielkości mojego koguta ważne że jest drobny dobrze wróży. Tysiące narybku sandacza widziałem przy rybaczówce bytomskiej żywego bo ostatnio było ale śniętego. (2012/08/14 16:36)
A jak z sandaczami na rybkę z gruntu , połapał ktoś na Przeczycach. Bo mam blisko , a jakoś jeżdżę na Międzybrodzie.Od której strony na Przeczycach najlepiej się nastawić? (2012/08/14 17:18)
Ten kto powiedział ze przeczyce wyglądają dobrze i brak martwego leszcza to chyba nie był na przeczycach.:/ Byłem wczoraj na Przeczycach na nocke na sandacza Woda Zielona , masa martwego leszcza na brzegu i to nie tylko male leszczyki ale nawet takie po 30-40 cm oraz masa leszcza pływającego do góry brzuchem. Zero brań paru ludzi ogólnie jak narazie nie warto sie tam wybierac szkoda czasu (2012/08/18 22:32)
Zmieniło się może coś na Przeczycach jeżeli chodzi o sandacza z wywózki ? .Ostatnio byłem na Międzybrodziu Bielskim i miałem 2 odjazdy z czego jeden sandacz 70cm ,obok mnie złapali też sandacza 45cm ale rzucając z brzegu. Na Przeczyce mam znacznie bliżej więc chetnie pojechał bym za mętnookim.:) pozdrawiam (2012/08/22 19:55)
trzeba się to jasno powiedzieć a nie oszukiwać samego siebie że przeczyce się skończyły ze 20 lat temu ,przecież to jest tak gówniany zbiornik a do tego te ogrodzenia ,prywata zakazy nakazyże rzygać się chce kto pamięta jak było ten wie ten wie jak jest teraz to szkoda paluchami klikać nawet ,,a złapanie gównianego leszcza powyżej 30 cm to normalne osiągnięcie (2012/08/22 20:33)
Na Turawie na razie krucho i jeszcze ta woda ;/ Ale mam nadzieję że to się zmieni, gdyż zaczynają spuszczać wodę z jeziora a wtedy zawsze zaczynał brać metnooki. W tamtym roku pod koniec wakacji już zaczynały brać. Ale w tym roku nic. (2012/08/22 22:56)
W Pszczynie na zbiorniku łąka - info z pierwszej ręki - niestety w nocy plagą na żywca jest dość spory sumik karłowaty ,ale nad ranem sandacz wali aż miło. (2012/08/22 23:32)
może z 2 dni temu na stawikach w Sosnowcu gadałem z gościem i mówił że przeczyce to porażka.. ciągle woda zielona i raczej brak sensu jechania tam.. a na tych stawikach też jest podobnie cały dzień i nic.. goście chodzili ze spiningami i mówili że nawet pobicia nie ma . Na Dziećkach byłem ostatnio nocke i gadałem ze znajomym co tam jest ciągle z racji że ma domek i mówi że od 2 tyg zero ryby.. ciśnienie pogoda porażka.. gdzie by tu się wybrać na ryby ma ktos jakiś pomysł? obojętnie za czym czy leszcz czy karp czy drapieżnik (2012/09/16 13:31)
Co do tych pobić na stawikach to nie prawda. Bo jestem co dwa dni na stawikach ze spinem i zawsze mam 4 lub 6 szczupaczków do 40cm. W sobotę tydzień temu zerwał mi się taki 70cm 5m odemnie bo chodzę w spodniach (2012/09/16 14:00)
no dziwne gdyż gadałem nie z 1 osobą lecz z 3 albo 4 gościami bo siedziałem trochę czasu i każdy mowił to samo.. A powiedz mi jak z żywcem na stawikach lub morawach czy borkach czy coś w ogóle bierze czy nie bo jak gadałem tam z gościami co siedzieli za białą rybą czy drapieżnikiem to mówili że ostatnio lipa też tu jest czasem że bierze szczupły ale mały a nic większego.. (2012/09/16 14:08)
Z żywcem na morawie przy samych krzaczkach możesz złapać ale bardzo małe max 35. Dzisiaj zajechałem rano po spiningu to gościu siedział przy mnie złapał właśnie takiego 35cm. Na borkach z żywcem to tylko z gruntu a na stawikach z żywcem wogóle nie wiem. A ci którzy nie mogą złapać szczupłego na stawikach to trzeba się zapytać na co łapią bo z tego co ja widzę to tylko na gumę a trzeba na slidery i trzeba daleko machać i wtedy bierze. (2012/09/16 14:20)
no ja ostatnio siedziałem na spławik z odległością i grunt z feederem na środku właśnie szczupły gonił sporo i dziwiło mnie że oni nie mieli efektów lecz goście rzucali blisko.. Na morawie mówisz takie po 35 kurcze to malutkie ale możliwe że w tygodniu wybiorę się chociaż posiedzieć trochę z spławikiem i gruntem a jak bd płotki brały to na szczupłego rzucę coś może;] A może akurat podejdzie 50 siątak;D (2012/09/16 15:34)
Zgadza się zawsze warto a może jednak. Na szczupaka proponuję jechać na sosinę. Jest tam o wiele więcej większego szczupaka niż na stawikach morawie lub na borkach (2012/09/16 15:48)
No widzisz piszesz do 55cm to znacznie większe niż na stawikach ciągle do 40cm i na sosinie częściej wpadnie jakaś 60-siątka od strony wyspy niż na tych stawikach (2012/09/16 17:10)