Zaloguj się do konta

Sandacz przepis na filety z sandacza

utworzono: 2009/12/28 22:41
Madzia44

Składniki na 4 porcje: 600g szpinaku, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, pomodor, 130ml bulionu warzywnego, filety z sandacza, 1łyżeczka soku z cytryny, 4 łyzki kwasnej smietany, sól, pieprz, zioła do dekoracji.

Wykonanie:  Cebulę pokroić w cienkie plasterki zarumienić ją na oliwie, następnie dodać szpinak. kilka minut smażyć, mieszając. Czosnek posiekać i wraz z pomidorami pokrojonymi w kostkę dodać do szpinaku.Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i krótko gotować na małym ogniu.Filety z sandacza skropić sytryną, doprawić sola i pieprzem, natrzeć śmietaną ( można też obsypać ziarnem sezamowym ale że nie przepadam za nim ja osobiście nie dodaję). Rybkę zapiekać w piekarniku przez ok 20 min w temp. 180 stopniach. Podawać na jarzynach, udekorować ziołami.

Smacznego!! 

 

[2009-12-28 22:41]

Wygląda ciekawie .Będę musiał wypróbować jak wyjdzie to dam znać .Pozdrawiam serdecznie autorkę  .
[2010-01-03 20:12]

lelu

aż ślinka cieknie [2010-01-24 11:36]