Z tego co się orientowałem to łowią ale nic nie łapią, cienko jest wszędzie. Szczupak chyba wcześnie zszedł z tarła albo już w kwietniu go wyłapali. Trafiają się dni, że można się pobawić ale o wymiar bardzo bardzo ciężko, druga sprawa to niska woda. W tym roku wieprz nie wylał i marnie to będzie wyglądać na przyszłość. Zazwyczaj to wyglądało tak, że po roztopach szczupak wychodził z koryta na tarło a w majowych ulewach wracał. (2015/05/26 17:24)
Witam są ładne szczupaki i okonie , jest duzo miejsc dołki starorzecza tylko trzeba znać miejsca ;). Jestem z Puław jak mam możliwość to jezdze (2015/05/27 13:02)
Witam są ładne szczupaki i okonie , jest duzo miejsc dołki starorzecza tylko trzeba znać miejsca ;). Jestem z Puław jak mam możliwość to jezdze
Kolego my znamy takie miejsca, to że jestem z Lublina to nie znaczy, że nie znam Wieprza z okolic Baranowa. Znam dołki, starorzecza...tylko, że teraz te miejsca są puste. W tamtym roku o tej porze szczupak, okoń łapał już z powierzchni a narazie to tylko bolki od czasu do czasu ganiają. Podaj jak możesz jakieś konkrety ze swoich tegorocznych sukcesów. (2015/05/29 18:32)
Witam, wędkuje ktoś na Wieprzu w okolicach Krasnegostawu ? Jak wyniki w tym roku (interesuje mnie białoryb) , ja niby coś tam na każdej wyprawie łowię ale wymiary tych ryb nie powalają, wszystko wraca do wody i może za kilka lat dadzą się złowić ponownie chyba, że kłusole będą szybsi bo grasują tak, że nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera :( (2015/07/21 11:03)
Witam, ku przestrodze osób które kłusują ostatnio można spotkać dwie grupy patrolowe które pilnują rzekę od Baranowa w górę aż do Lubartowa. Ostatnio złapali dwóch kolejnych podrywkaży. Zatrzymują ich i oddają w ręce policji lub straży rybackiej. Jak wiadomo za taki połów grozi do 5tys zł grzywny i do dwóch lat pozbawienia wolności. Karzdy wedkaz może zatrzymać taką osobę, złapany na gorącym uczynku tzw. Zatrzymanie Obywatelskie. (2015/07/28 17:16)
Witam. Łowił już ktoś w tym roku w okolicy Jeziorzan ? Na feederka bierze coś ? Chciałym się tam wybrać po prawie rocznej przerwie ale nie wiem czego się spodziewać. Pomoże ktoś? (2016/04/29 18:50)