Nad rzeką tłumy wędkarzy jak na tę porę roku, chociaż nawet w cieplejszych okresach nie spotykaliśmy tylu łowiących. Wszyscy, z którymi rozmawialiśmy bez brań.Czy te "tłumy" łowiących, to także tylko spinningiści, jak ty?
Na pierwszej miejscówce oprócz mnie i kolegi byli tylko dwaj wędkarze spławikowo-gruntowi, na drugiej łowiących ponad 20, kilku nowych też dojeżdżało, gdy się zwijaliśmy. Spinningistów widzieliśmy dwóch.ÂNad rzeką tłumy wędkarzy jak na tę porę roku, chociaż nawet w cieplejszych okresach nie spotykaliśmy tylu łowiących. Wszyscy, z którymi rozmawialiśmy bez brań.Czy te "tłumy" łowiących, to także tylko spinningiści, jak ty?
Â
Wszyscy, z którymi rozmawialiśmy bez brań.Być może zwyczaje ryb się zmieniają, ale z moich doświadczeń wynika, że trochę za wcześnie na takie rzeki, jak Grabia czy Widawka. Jako zamiłowany spławikowiec/gruntowiec mam zamiar wyjechać w okolicach marca - kwietnia, bo wcześniej raczej małe szanse. Rybki w tych rzekach przywykły do naturalnych przynęt odpowiednich do danej pory roku. Jak sądzę - zapomnianych już przynęt.
Jak najbardziej, ciekaw jestem, co to za przynęta:)Wszyscy, z którymi rozmawialiśmy bez brań.Być może zwyczaje ryb się zmieniają, ale z moich doświadczeń wynika, że trochę za wcześnie na takie rzeki, jak Grabiaczy Widawka. Jako zamiłowany spławikowiec/gruntowiec mam zamiar wyjechać w okolicach marca - kwietnia, bo wcześniej raczej małe szanse. Rybki w tych rzekach przywykły do naturalnych przynęt odpowiednich do danej pory roku. Jak sądzę - zapomnianych już przynęt.
Gdy spróbuję, to się podzielę, czy moje przewidywania się sprawdziły :) P.S. Jeśli chcesz, to może nieśmiało ci podpowiem przynętę na spinning na tę porę roku - na białoryb właśnie(?) Sam jestem ciekaw, czy się sprawdzi na naszych rzeczkach, bo sam na nią jeszcze nie łowiłem (jeszcze dotąd nie spinningowałem po powrocie do wędkarstwa), a naśladuje ona przynętę naturalną (na płocie i inne rybki rzeczne). Chciałem taką sobie sam wykonać tej zimy, ale brakowało mi dotąd czasu.
Jerzy, ja też poproszę... Please, please, please!Jak najbardziej, ciekaw jestem, co to za przynęta:)Wszyscy, z którymi rozmawialiśmy bez brań.Być może zwyczaje ryb się zmieniają, ale z moich doświadczeń wynika, że trochę za wcześnie na takie rzeki, jak GrabiaÂczy Widawka. Jako zamiłowany spławikowiec/gruntowiec mam zamiar wyjechać w okolicach marca - kwietnia, bo wcześniej raczej małe szanse. Rybki w tych rzekach przywykły do naturalnych przynęt odpowiednich do danej pory roku. Jak sądzę - zapomnianych już przynęt.
Gdy spróbuję, to się podzielę, czy moje przewidywania się sprawdziły :) P.S. Jeśli chcesz, to może nieśmiało ci podpowiem przynętę na spinning na tę porę roku - na białoryb właśnie(?) Sam jestem ciekaw, czy się sprawdzi na naszych rzeczkach, bo sam na nią jeszcze nie łowiłem (jeszcze dotąd nie spinningowałem po powrocie do wędkarstwa), a naśladuje ona przynętę naturalną (na płocie i inne rybki rzeczne). Chciałem taką sobie sam wykonać tej zimy, ale brakowało mi dotąd czasu.
Â
O.K. - podam ci w wiadomości prywatnej, w ramach naszej wzajemnej wymiany informacji :)Jak najbardziej, ciekaw jestem, co to za przynęta:)
Na razie przekazałem na "priv" @jabberwokie'emu, bo jeśli moja sugestia się nie sprawdzi, to "oberwę" najwyżej od jednego :)Jerzy, ja też poproszę... Please, please, please!
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dzisiaj w Widawce trafiłem 2 klenie: 33 i 34 cm,Gratulacje! A można wiedzieć, na co teraz biorą klenie (w lutym!!??). Obecna pogoda przypomina kwietniową, więc trzeba mieć "nosa", aby wybrać odpowiednią przynętę. (2020/02/21 22:42)
Dzisiaj w Widawce trafiłem 2 klenie: 33 i 34 cm,ÂGratulacje! A można wiedzieć, na co teraz biorą klenie (w lutym!!??). Obecna pogoda przypomina kwietniową, więc trzeba mieć "nosa", aby wybrać odpowiednią przynętę.