Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Daję łapki za fotki. Oby tak dalej :)
A jak tam woda w Widawce? Niska, jak w Grabi?
Skoro była dość płytka, to czy widać było jakiś białoryb?...może nie jakoś tragicznie niska, ale miejscami była mocno płytka:)
Skoro była dość płytka, to czy widać było jakiś białoryb?...może nie jakoś tragicznie niska, ale miejscami była mocno płytka:)
Â
ÂÂ
Coś tam było widać, ale raczej nic specjalnego - trochę drobnych kleni i być może jelców (w zeszłym sezonie złapaliśmy kilka na spinning). Miejscami jest tam trochę dołków i przykos, więc pewnie większe ryby też się trafiają:) W zeszłym roku, ale na innym odcinku widziałem (niestety nie złowiłem) nawet dwa chyba dość rzadkie gatunki, nie tylko w Widawce, ale ogólnie w wodach sieradzkich.
Â
Za pozwoleniem Pawła złowiony tydzień temu
ÂÂÂ
Coś tam było widać, ale raczej nic specjalnego - trochę drobnych kleni i być może jelców (w zeszłym sezonie złapaliśmy kilka na spinning). Miejscami jest tam trochę dołków i przykos, więc pewnie większe ryby też się trafiają:) W zeszłym roku, ale na innym odcinku widziałem (niestety nie złowiłem) nawet dwa chyba dość rzadkie gatunki, nie tylko w Widawce, ale ogólnie w wodach sieradzkich.
ÂÂ
Obstawiam, że masz na myśli brzanki?
Widawka oczywiście ,a pływają większe .Miejsca nie podamÂ
ÂÂÂÂ
ÂÂÂ
Obstawiam, że masz na myśli brzanki?
Owszem:) Drugi gatunek to świnki.
No to czekam na strzał;) Co do wielkości, myślę że miały ok. 50 cm, jedna była trochę większa od drugiej (mniej więcej o długość głowy). Na pewno nie były to medalowe okazy, ale sam ich widok (dla mnie pierwszy w życiu) był nie lada atrakcją:)
Owszem:) Drugi gatunek to świnki.
Widziałem fotkę brzany ale to już ładnych parę lat temu. W zeszłym roku zasadzałem się w jednym miejscu, ale nie było ich tam jednak. Z ciekawości jakie były rozmiarowo? Na priv mogę strzelić w ciemno gdzie je widziałeś :)Â
Aż dziw, że biorą w taki upał i to w płytkiej wodzie...
Gratulacje!