No to czekamy na relację Dawid:)
A jakiś browarek przy stacji zakupisz?:) Bo ja przed wędkowaniem zawsze do spożywczaka od stacji po prawo najpierw szedłem;)
hehe dobrze tylko zanec :)bo ja wybieram sie tam po poludniu jednak wole samochod jakos dotre ,polukam jeszcze na jak jechac i bedzie oki na nocke sie wybiore i caly dzien chyba sluchaj podam gg moje jak co 15531537 moze sie kiedys zmowimy czy jak kto chetny:)
#475040 | wysłano: 2012/05/10 20:44 | |
---|---|---|
BlueFisherman Wyprawa nad rzekę Wartę (Sieradz Warta) z dnia: 10.05.12r. Nareszcie cel osiągnięty :). Dziś o godz.5:32 pojechałem pierwszym pociągiem do miejscowości Sieradz Warta nad rzeczkę Wartę. Na stacji byłem o 6:26 Rano pogoda wyśmienita. Doszedłem (Taki był plan) do ostatniego zakola przed przeprawą promową. Wędkowanie rozpocząłem przed godz.7:00. Używałem metody spławikowej (bolonka). Jako przynętę użyłem kolorowych robaków (także białych). Złapałem 3 leszcze (ok.15cm). Widząc, że nic nie bierze o godz.9:00 zmieniłem miejsce na zakole pierwsze, a tam na miejscówkę po lewej (obok cypelku). Tu się zaczęło. Dołowiłem do wyniku 24 leszcze i tą liczbą potem zakończyłem wędkowanie. Szacowane rozmiary ryb w siatce to 14-18cm (50% - 18cm). Na cypelku w czasie mojego podbijania wyniku przyszedł wędkarz łowiący wpierw na spławik - rybki poniżej 12cm, żywiec - szczupak 45cm, spinning - zerwany węgorz. Przed moim odejściem zmienił miejsce na inne, na którym też nic nie złowił. Zakończyłem wędkowanie o godz.17:00. Na stacji byłem o godz.17:50 i ruszyłem z powrotem o godz.18:00 pociągiem będąc wreszcie zadowolony tu po raz pierwszy z wyprawy :). Może niektórzy powiedzą, że to małe rybki, ale moim zdaniem jak miałem większość ryb 18cm to nie jest źle, jak na te łowisko i w ogóle na rzekę. Według mnie cel osiągnąłem. Jestem zadowolony z wyprawy w 90% (mogłem złowić potwora :( ). Rybki są, tylko ciężko je złapać. Tak jak wszędzie :). Robaki wysysane, a drapieżniki się zrywają. Leszczy jest i to sporo, trzeba zmieniać w miarę możliwości miejsca, ale na lepsze :). Warta jest popularna w ryby na ten dzień. Zapraszam, jak nie na leszcze 18cm, to na potwory (m.in węgorze), które tam pływają. Pozdrawiam. |
Witam, dziś rzeka Warta,4km.od promu do miejscowości Sucha..,spining,,,okoń i szczupak,Wszystko z powrotem do wody.Szczupak 44cm, okoń 19cm.Dawid,Robcio... coraz gorzej na tym odcinku:)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.