#460364 | wysłano: 2012/04/12 21:15 | |
---|---|---|
qwert198315 Co do Burzenina to tak Niezła woda od Strony Strumian od Kanału w gore rzeki 200 metrów ryby które zlowilem na feder , feder z koszyczkiem , spławik to kilkanaście sporych płoci 20-25 cm, 5 okoni 18-22cm 4 kleniki pow 25cm 3 jażwiczki powyżej 25cm 2 leszczyki powyżej 30cm kilka krapi do 20 no i nie wspomnę o kilkudziesieciu kiełbi i uklei... jazgraza zero a lowie jedynie czerwony robak na inne rzeczy zero brań jedynie na kanale łowia na barwiony peczak i białego robaka ale to drobnica ploć ukleja i bierze jak szalona widac tam tego setki tysiecy... 2 miejscówka to Witów od Burzenina od kanału z woda około 500 metrów brzeg od strony Witow jak sie jedzie z Sieradz 3 dni łowienia kilkadziesiat płoci dośc ładnych do 30 cm 4 leszcze 1 37cm 3 do 30cm kilka okoni i jazwic od 8kwietnia do wczoraj drobnica na odcinku w dol od Witowa az po Tyczyn gdzie wpada Widawka do Warty ale po stronie lewo brzeżnej Tyczyn jak sie jedzie od Sieradza przez Chojne. Dziś usiadłem na Ligocie zmyłek woda około 1 metra 2 płocie ukleja okoń jelec. Co do Biskupic wpadłem tam jak jechałem po drodze do Warty za sprawa ale niestety troszke dzionek był zimny przed świetami posiedzialem 40 min zero brań A w tamtym roku nie powiem rybek tam połowiłem tylko teraz troszkę wycieli tej wikliny i innego drzewostanu po prawej od mostu i brzeg nie do poznania. 2 tygonie temu niedziela łowilem na Biskupicach po tamtej stronie mostu w dol rzeki około 2 godzin nom i 7 płoci nie liczac drobnicy..... Ciekawe miejscowki sa jadac z sieradza na warte skrecajac w Bartochowa i jadąc prosciusieńko nad rzeczkę w tym jeszcze nie byłem ale tamten roczek co wyprawa to przynajmniej 30 okoni kilka ploci i leszczy. Jak przejechałem w tym roku rzeczke a troszkę tego bylo to woda w porownaniu z tamtym rokiem nawet jak była susza latem to okolo 40cm mniejsza wszedzie a zmyłki jak były po 2metry to w tym malutkie do meta wody ... Dzieki milego łowienia. |
#460375 | wysłano: 2012/04/12 21:24 | |
---|---|---|
qwert198315 Oj zapomniałbym o pladze Bobrów normalny szok co tego jest no i tam gdzie fajna woda tak zwane dziorki gdzie mozna zanecic to sie nie da bo ryba sploszona nie wspomne o wydrach i rybach na brzegu poobgryzanych z łbow... Pozdrawiam. |
#472174 | wysłano: 2012/05/05 11:21 | |
---|---|---|
BlueFisherman Wyprawa nad rzekę Wartę (Sieradz Warta) z dnia: 4.05.12r. Byłem tak zmęczony, że nie miałem sił wchodzić wczoraj na portal. Byłem tam po 6:20. Miło było spotkać znów rzeczkę. Ja zaszedłem wpierw za przeprawę promową i tam łowiłem na takiej szerokiej piaszczystej miejscówce. Najpierw poszły w ruch koszyczki - zero brań, następnie spinning - zero brań i spławik na przepływankę (bolonka) - zero brań. Rozpaliłem podczas wędkowania ognisko, które dało mi dużo ciepła i mogłem wysuszyć mokre buty od rosy i padającego deszczu. Następnie udałem się przed przeprawą promową na zakole (ostatnie przed przeprawą) zwane przez spinningistów "główkami". Okazało się to miejscem wartym uwagi. Żałowałem, że wcześniej tu nie usiadłem. Rzuciłem feeder z jednej strony na który nic nie brało, ale z drugiej zarzuciłem spławik. Oczom nie mogłem uwierzyć, po pół dnia siedzenia w tamtym miejscu i widząc tylko maciupkie rybki okazuje się, że tu mam branie. Na trawę trafia leszczyk, a po nim 3 kolejne, ale mniejsze. Szkoda powiedziałem, ponieważ zabrakło mi białych robaków, a na nie brały. Wiem, że rzeka w porównaniu z ostatnim razem (1 rok temu) kiedy byłem to teraz obfituje w ryby. :) Próbowałem jeszcze łowić tak to z drugiej zaraz strony mostu w zakolach. Jednak płytka woda nie sprzyjała wędkowaniu. Miałem 2, czy 3 brania, ale na haczyk był założony czerwony robal i rybki nie chciały się zahaczyć :(. No cóż. Jestem zadowolony z tej wprawy mimo tych 4 leszczyków, bo coś złowiłem i maleńka zabawa była. Teraz mam ochotę szczerze mówiąc na jeszcze. Teraz już wiem co i jak. Tym razem wybiorę się ze spławików-ką i może batem, pociągiem. Kiedy to nie wiem, ale chęci są i to duże. Pozdrawiam wszystkich |
ale to juz inny okreg niz sieradz:)
(2012/05/06 19:14)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
mozna tam dojechac samochodem? blisko?na co te leszcze ,jaka metodą?