Ty dziadek nie udzielaj się tu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia..
hahahaha, jebłem ;D Ale Mateusz dobrze mówisz... Dziadek troche poleciał, bo co on chce od naszej ortografi i pisowni? Poza pewnym uzytkownikiem, który juz zreszta i tak nie udziela sie na tym forum bo wyszedł na pajaca nikt nie popełnia jakiś rażących błedów. Niektórym ludziom na starość się w dupie przewraca...
Witam:) Panowie poczytalem troszke o tym Kubie,ale sie usmiałem:)haha dobry jest:) ale wrawiamięcej takich jest....Pozdrawiam w tym roku też się nastawiam na kleniki....A jest ich dużo....
(2013/01/21 19:43)według mnie Kuba (choć naprawdę ma na imię Bartek),spotkałem się z nim nad wodą i chciał was przeprosić.On nie chciał nic zrobić żeby kogoś obrażać tylko poczuł się niedoceniany a widząc jego zdj z innymi rybami gdzie on jest , mogę powiedzieć że trochę mu zazdroszczę okazów :((2013/01/21 21:36)
Siema.
Chcieliśmy kiedyś zorganizować koleżeńskie zawody na Uszwicy, pamiętacie ??? To jest problem bo ciężko jakiś termin ustalić żeby wszystkim pasowało, więc wpadłem na pomysł żeby zrobić zawody online, może nawet lepiej LIGĘ niż zawody. Każdy kto chce sie pobawić zakłada nową galerie o nazwie np zawody i dodaje fotki, oceniamy,na koniec roku podliczamy punkty, kto ma najwięcej ten jest MASTER! Każdy łowi kiedy ma czas i ochotę i dodaje fotki, oczywiście tylko ryby złowione na Uszwicy, na zdjęciu ryba zawsze z miarką itd... szczegóły do ustalenia poźniej.
CO WY NA TO?
Myślę, że nikt nie będzie oszukiwał bo chodzi tylko o zabawe i zdrową rywalizacje.
Piszcie co o tym myślicie, opłacajcie kartę i ruszamy z ligą :)
Pozdrawiam
Bardzo fajny pomysł Tomku ;) Tylko pasowałoby uzbierać chociaż z 5 osób, ale myślę, że nie będzie z tym problemu. Trzeba ustalic jakieś wymiary ryb podlegające punktacji bo niekiedy wymiar ochronny to za mało np. przy kleniach.
(2013/01/22 00:01)
Nom tez tak myśle, bo jak cie znam to natrzaskasz przez cały sezon ze 150 kleni i kto to potem wszystko zliczy:)
Można zrobić tak:
kleń 30-35cm - ileś tam pkt i potem 36-40cm więcej pkt, 41-45cm jeszcze więcej itd
i analogicznie z pozostałymi gatunkami ryb.
Sądze, że w gre wchodzi tylko spining więc proponuje punktować tylko te gatunki:
-pstrąg,
-szczupak,
-okoń,
-kleń i jaź
Kleń 30-35 np. 6pkt.
Kleń 35-40 np. 8pkt.
Taki 41-45 np. 9pkt
45+ dyszka i już tak samo jeśli chodzi o reszte gatunkow tylko to juz jest kwestia dogadania sie z rozmiarami :) ale opcja dobra ;)
(2013/01/22 16:57)OKOŃ:
25-27cm - 7pkt
Co do szczupaków to proponuje tak:
50-55cm - 10pkt
56-60cm - 15pkt
61-65cm - 20pkt
65+cm - 25pkt
Odnośnie pstragów to myślę, że tez warto zrobić jakaś punktacje np:
>20cm - 10pkt
21-25cm - 15pkt
26-30cm - 22pkt
31-35cm - 30pkt