Tak byłek Dzisiaj ok 2 godz. bo pogoda na dłużej nie pozwoliła:( ale klenik został złowiony na jasno zielonego wobka,co prawda nie duży bo jakieś 20cm +- Szkloda tylko że nie wziąłem tel żeby zdjęcie zrobić bo pierwsza ryba już tego sezonu padła:)śmiało uważam sezon 2011 za otwarty:) Jutro powtórka... Pozdrawiam i połamania wszystkim w tym sezonie:) (2011/03/26 16:43)
ja dzisiaj kilka małych pstrągów, ze 2 wyjścia większych, a jeden około 40 przy nogach się wypiął, dopiero sie zaczyna sezon, woda jeszcze zimna i słabo biorą ... (2011/03/28 20:47)
Witam wszystkich wedkujących na uszwicy mam pytanko jak tam dzisiejsze połowy na naszej rzeczce??? Ja dzisiaj połowiłem troszke: około 15 kleni w przedziale od 25 do 35cm i sie chyba pochwale psrtąg prawie 40 cm wszystko oczywiście spining:) Tak że dzień uważam za udany...Aha wszystkie rybki nadal pływają w rzece... Pozdrawiam:) (2011/03/29 18:29)
albo ten pstrąg nie ma 39, albo stosujesz spore kółeczka łącznikowe :D ale rybka ładna, dodałem do mojej galeri pare rybek, w tym z uszwicy, muszę się kiedyś wybrać powyżej Brzeska za pstrągiem ... (2011/03/29 21:10)
To jest narazie poczatek dzisiaj byłem w związku w brzesku i co do kleni na uszwicy to został już wyciągniety taki z tego co gadali na około 3 kg.68 cm wiedz warto łowic na tej naszej rzeczce.... bo czasem można sie zdziwić co weżnie... Pozdrawiam:) (2011/03/31 21:55)
Witam wszystkich! To mój pierwszy post na tym forum.Zobaczyłem temat o mojej dawnej ulubionej rzeczce i postanowiłem wpisac się. Nie będę zanudzał przeszłością,powiem krótko 20-30 lat temu na Uszwicy była rewelacja-pstrągi najw. 50-60cm, a ilościowo: w górnym biegu można było brodząc kilka km złowic ok.30szt małych. Dzisiaj przeszedłem w spodniobutach ok.2km powyżej Gosprzydowej i pierwszy raz nie zobaczyłem ani jednego nawet najmniejszego pstrąga! A ruszając przybrzeżny muł rozchodził się odór znany mi głównie z okolic Brzeska. Wracając poszedłem jeszcze na łowisko w okolicy ujścia/ już dzisiaj prawie zresztą bezrybnej/ Leksandrówki, przeszedłem ok. 0,5km i miałem tylko 1 wyjście i spięcie ok. 35cm pstrąga. Panowie to przecież tragedia, najwięcej to widziałem śmieci. (2011/04/03 22:18)
Witam. Byłem dzisiaj na uszwicy w wokowicach, pomimo okrutnie niskiej wody rybki nawet gryzły, jakieś kleniki połowiłem, ale nie o tym... Przechodziłem przez miejsce gdzie budują, albo raczej budowali autostrade, zagadał do mnie koleś, jakiś stróż, czy ochroniarz, pyta sie czy za szczupakiem chodzę, mówie, że nie, że za kleniem, a on mi mówi, że widział jak "szczupaczka takiego na 70-80cm wyciągnęli w tym miejscu". Mistrzowie z Wokowic słyszeliście o czymś takim???, bo nie wiem czy to prawda, jak tak to ładne "krokodyle" w tej uszwicy siedzą:) Żałuje,że nie spytałem chłopa kiedy to było, ale pewnie niedawno, wiec jakiś kutafon klusuje bo szczupły od 1 maja!!! (2011/04/30 00:22)
To były brednie, ja jestem z Wokowic i o niczym takim nie slyszalem.. Szczupaki u nas są raczej takie do 60cm. Ja tez dzisiaj byłem na uszwicy za klenikami... złowiles cos konkretnego? (2011/04/30 16:06)