Ja łowię na Uszwicy w Wokowicach to jest poniżej Brzeska. Jest bardzo ładny kleń , duży okoń i naprawdę sporo szczupaka ;) Oprócz tych gatunków są kiełbie , ukleje , płocie i z tego co słyszałem ale mi się nie udało złowić również karpie , brzany i leszcze. Lecz z tymi rybami narazie nie miałem do czynienia. Uszwica się już odradza i wszystko wskazuje na to , że znowu bd tyle ładnej ryby co dawniej ^^ ;).
(2010/11/03 14:33)Ja dziś sie wybralem na szczupaka ,piekny 55-60 cm sie spial na kopyto 7,5 cm . w lecie prawdopodbnie ten sam sie sial bo tez takich rozmiarow i w tym samym miejscu.
nadal ma zdjecie tej certy albo swinki , dam na forum i ktos oceni co to bylo tak naprawde :)
z tym sandaczem na 10 cm co piszecie to rownie bardzo prawdodpodne ze to byl jazgarz . ja tez gdy go zlapalem bylem pewien ze to sandacz ale sprawdzilem ksiązkowoi okazało sie to jazgarz. Rowniez slyszelem o brzankach i miętusach .
(2010/11/27 14:48)To nie był jazgarz tylko chociaż ciężko w to uwierzyć sandacz.. wziął na małego woblerka kleniowego ,a w uszwicy znalazł sie pewnie z 3 stawów albo ktoś wpuścił z innego łowiska albo mozliwe ze już w uszwicy się urodził.. nie wiadomo czy nie ma większych sandaczów w Uszwicy. Na którym odcinku rzeki łowisz ?
(2010/11/27 16:14)Z tego co wiem to zostaly tam wyciete tylko drzewa i koryta chyba nie regulowali. Powyzej brzeska niestety nie lowilem, ale podobno mozna zlowic ladnego klenia i czasem pstraga a oprócz tego sa ladne plotki nawet do 40cm i swinki podobnych rozmiarów i wszystko to co u nas.
(2010/11/27 19:21)