Rzeka Skrwa Prawa
utworzono: 2010/11/09 20:44
był ktoś może na rzece skrwa koło Płocka płotka bierze jak brała czy już wszystko wymitło.
[2010-11-09 20:44]
Jest jej bardzo dużo i zostanie tam przez całą zimę , tylko trzeba jej poszukać ----------- proponuję koło wyspy Nycza ------------- dojazd od strony Radotek ----- najlepsza to pęczak , pszenica , ochotka i ciasto własnej produkcji .
[2010-11-10 14:39]
Byłem w tamtym roku kilka razy wjerzdzałem od strony mochowa koło takiej figurki skręcałem w prawo,ludzi jak na odpuście ale połapałem.Chciałbym pana spytać czy ,nic się nie zmjeniło 15zł dniówka jak w tamtym roku dla zrzeszonych i czy można coś złapać oprucz płotki.....
[2010-11-10 17:30]
Kiedyś pisałem o tej rzece;
Moze to ci coś pomoże"
kolopzwrypin.webnode.com/products/rzeka-skrwa-prawa/
Możesz też zajrzeć na mojego bloga:)
[2011-03-06 21:26]ja nie chce czytac o rzece bo ja na tej rzece bylem kolo 100 razy tylko pytalem czy w czasie terazniejszym sa jakies brania bo mam 60 km do niej to dla mnie nie tak malo ale w niedziele i tak ruszam co by nie bralo lub nic sie m ikje dziaqlo ale niedzielnej pogody nie przepuszcze na przepuszcenie splawika [2011-03-09 18:33]
witam, skrwa prawa od cierszewa do radotek jest nadal zamrznieta więc odradzam chyba ze łowisz na innym odcinku,pozatym troche takze powylewala [2011-03-09 20:38]
a ja byłem zobaczyc co i jak troche ludzi było woda płynie ale ryby nikt nie miał:) [2011-03-21 10:36]
kasztelan15
16 Byłem w tamtym roku kilka razy wjerzdzałem od strony mochowa koło takiej figurki skręcałem w prawo,ludzi jak na odpuście ale połapałem.Chciałbym pana spytać czy ,nic się nie zmjeniło 15zł dniówka jak w tamtym roku dla zrzeszonych i czy można coś złapać oprucz płotki.....
Zgadza się opłata w 2010 roku --- jednodniówka wynosiła 15 zł , w tym roku ta opłata wynosi 25 zł i tylko można ja kupić w postaci znaczka bezpośrednio u Skarbników Kół , nie można opłacać przez net , pocztę , czy inne przelewy ---- Takie nie będą respektowane i uznane , jako brak opłaty ( w tym roku weszły takie przepisy i Okręg ma do tego prawo ) ---------- druga sprawa , że rzeka Skrwa Prawa od piętrzenia w Radotkach aż do jej wpływu do Wisły , to odcinek nizinny i jest na terenie Brudzeńskiego Parku Krajobrazowego ----- , gdzie mogą łowić tylko wędkarze z Okręgu Płocko-Włocławskiego ----------- a Ty kolego jesteś z innego Okręgu ( chyba , że jesteś członkiem któregoś z Kół Wędkarskich z tego Okręgu ) -------- wędkarze z innych Okręgów mogą za dopłatą łowić na odcinku górskim Skrwy Prawej ------------- także albo Ci się udawało nie dostać mandatu , albo jesteś członkiem tego Okręgu.
[2011-03-21 14:18]
witam cie jurku a wiesz moze jak plotka na skrwie?kurde co w tym roku sie dzieje ze nigdzie nic nie bierze
[2011-03-21 15:18]
Kolega był wczoraj i nałowił okoni i płoci na pszeniczkę białą , koło wyspy Nycza ---- od strony Radotek , tam jest więcej zatoczek , drugi kumpel był na odcinku górskim Skrwy i też był zadowolony , nawet złowił lipienia , ale mu się wypiął , jak go chciał wziąć w rękę .
[2011-03-21 15:23]
a powiedz mi jeszce jak mozesz ta wyspa co sie jedzie przez most kolo tych koni to jest ta wyspa bo akurat gdzie te radotki i ta wyspa to ja nie mam zielonego pojecia ja tylko jezdze tu jak skret na cierszewo bo nie wiem jak gdzie indziej dojechac jak mozesz to odpisz na poczte [2011-03-22 10:41]
Do .... zaderek ..... jak wjedziesz przez stary most , to jedź w stronę Maszewa Dużego --- jadąc tą trasą na szpital Wojewódzki , tylko nie skręcaj w lewo w stronę szpitala , tylko jedź dalej trasa na Orlen ---- potem jedziesz cały czas prosto przez Maszewo Duże , Srebrna i ostry zjazd --na dnie tego zjazdu skręcisz w lewo , drogowskaz na Siecień 6 km --------- ( będziesz przejeżdżał obok Kobiernik --wysypisko śmieci , olbrzymie po prawej stronie ) , potem cały czas szosa asfaltowa i dojedziesz do betonowego mostku z wielkiej góry ---i za mostkiem będzie pod górkę jakieś 250 m i jest przystanek i figurka oraz droga szusowa w lewo i będziesz jechał wzdłuż Skrwy P .
Jak jedziesz na Cierszewo , to nie skręcaj na to Cierszewo , tylko jedź dalej z 1.5 km i skręć w prawo na Siecień ---- przejedziesz przez wieś 3 km i potem po prawej stronie będziesz miał Lasotki , a potem Radotki i w prawo , prosto i w dól aż do samej rzeczki , a jak jeszcze nie wiesz , to zerknij na jakąś mapę lub znajdź mapę w internecie
[2011-03-26 17:48]
Witam, byłem dziś nad Skrwą i studnia nawet jednego brania. Wędkarzy też malutko na palcach jednej ręki można było policzyć. Ale wypad ogólnie udany - mimo braku ryby. Piękna pogoda, przyroda budzi się do życia po zimie. Na płotki trzeba chyba jeszcze poczekać. [2011-04-02 21:16]
Podeptaj troszkę brzegi to będziesz wiedział co i jak,na gotowca każdy liczy,niestety,wędkarstwo jest więcej warte jak ktoś samemu sobie poradzi,okonek złowiony po swojemu bardziej cenny jest jak ktoś za rączkę Cię zaprowadzi tam gdzie rybka bywa,wędkarstwo to drogie zajęcie,szukaj, a nie na skróty. [2011-10-15 21:21]