Rzeka Reda - Kłusownicy

/ 4 odpowiedzi
Witam wszystkich.Przeczytałem wiadomość o kłusolach na Wiśle.Podobny proceder ale chyba na jeszcze większą skale ma miejsce na rzece redzie.Całe ujście tej wspaniałej rzeki jest systematycznie zastawiane sieciami a w nich tracą życie wspaniałe okazy troci wędrownej udającej się na tarło.Nikt tego nie pilnuje mam nadzieję że kiedyś ktoś z odpowiednich organów zareaguje i ta szlachetna ryba swobodnie będzie mogła odbyć swoją podróż wgórę rzeki a my wędkarze bedziemy cieszyć się z rekordowych okazów.
u?ytkownik695

Na [ pi ]ów i bydlaków trzebiących wody szarpakiem , petardami , siecią i prądem nie ma rady . Gwoli czystości sumienia należałoby jednak przeprowadzać nad polskimi rzekami obławy z udziałem policji i straży rybackiej . (2009/08/11 15:19)

sacha

Gdy zacznie się ciąg tarłowy troci i łososia na Bałtyku przy ujściach rzek na środkowym wybrzeżu a zapewne nie tylko będzie stała sieci przy sieci i nie kłusownicze a rybackie,czasami na wyjściu z portu (łeba,Ustka)jest mniej niż 100m przerwy między sieciami a tak wszędzie naokoło siaty. (2009/08/11 17:03)

u?ytkownik8289

Tego dziadostwa jest pełno(kłusowników) (2009/08/11 20:53)

kostekmar

Za niskie kary, aby skutecznie walczyć z tą plagą. Nasze społeczeństwo jest 100 lat za murzynami. To nie komuna, że wszystko co "nasze" to "wasze" kłusole. (2009/08/13 14:12)