Rzeka Pisa-część za Piszem

/ 3 odpowiedzi
Witam ! Chciałbym zapytać was czy łowiliście , mieliście do czynienia z rzeką Pisą ? Chodzi mi mniej więcej o część Pisy poza Piszem . Jeśli tak to proszę o podanie ryb , które tam biorą :) Mam zamiar wybrać się tam , proszę o odpowiedzi nawet jak ktoś tam nie był , chodzi mi o to czy rzeka wygląda dobrze , czy jest to bagno . Pozdrawiam 
Efernir

Witam mieszkam w Piszu i co nieco mogę powiedzieć :) w tym roku raczej łowiłem w Piszu niedaleko mostu kolejowego. Rok temu często byłem po za Piszem na tej rzece i od razu mówię że nie jest to bagno chyba że ten poziom rzeki coś zmienił. Ale ryby jakie łowiłem to : sum,płotka,szczupak,okoń,leszcze,lin ale z tego co słyszałem od dobrych źródeł miętus się pojawia węgorz ale też zależy od miejscówek ja mam ze znajomymi miejsca na spławik gdzie łapiemy białą rybę oraz na drapieżnika bardzo piękna rzeka jedna z najpiękniejszych . Mogłem coś pomieszać jak coś to zadawaj pytania będzie lepiej nam dogadać się :) Pozdrawiam (2016/01/11 19:51)

kubamtk999

Też mieszkam w piszu :) , głównie zależy mi czy idzie tam złapać klenia , jazia ? (2016/02/07 17:00)

Efernir

Tak złapiesz słyszałem że jest/był spory kleń nawet znam jedną miejscówke z opowiadań że tam najlepiej bierze osobiście nigdy nie miałem przekonania i motywacji żeby łowić tą rybę z tego co słyszałem to podobno taki duży kleń był w Jeżach tam gdzie był stary most Kanistal czy jak to tam się piszę ale jak go naprawiali to cały ten kleń gdzieś odpłynął a podobno były tam sztuki na medal złoty :) Ale sprobuj na pewno coś złapiesz ;) (2016/03/10 10:14)