Berthold:pewnie masz rację z tymi powodziami , ja mieszkam blisko Odry więc opłaciłem kartę Śląską bo tu ona obowiązuje , trudno ten rok już stracony bo i remont domu (czas) i Odra w okolicach K/K mizerna , ale na drigi rok boirę tylko Opolską to zaglądne w ten rejon , dzięki ci bardzo
Bo łowisz w górnym odcinku Odry na którym od 2010 roku nic nie bierze ryba zeszła niżej, tu masz super miejscówkę
https://goo.gl/maps/6S5zuBJ3xwp
3 m od brzegu jest głęboko na 5 m dalej tak z 10 m od brzegu masz wypłacenie do 3 m i potem równo. Złowisz tu od suma po leszcza, sporo klenie dosyć dużych i jazie są tez piękne gruntowe płocie. Brzeg jest dosyć dostępny, podejdziesz pod samą wodę, nie jest stromo.
Problem jest tylko jeden trzeba w piątek podjechać przed 11 bo potem przyjeżdża tam zawsze jakis chętny na nocki i siedzi do niedzieli, najgorszy jest taki świr z Prudnika biała przyczepą, temu się wydaje że ma rzekę na własność.
powtórzę to któryś raz że z Opolskiego nie dostaniesz odpowiedzi , dlaczego ? nie wiem ale tak to wygląda , może internetu nie mają , może na ryby nie chodzą diabli wiedzą ale nigdy nic nie odpiszą , ja mieszkam od roku nad Odrą niedaleko Kędzierzyna Koźla i powiem ci że nad rzeką widziałem w tym czasie wędkarzy może ze trzy razy ale to byli wędkarze ze Śląskiego a rzeka sama sobie płynie , a tak na koniec dodam że w Odrze nic poza uklejkami nie bierze
Panowie jakie najlepsze łowiska na odrze z okręgu katowickiego? szukam szukam i nie bardzo umiem się połapać może podajcie jakąś ulice żeby w gps wpisaćGraniczne meandry Odry w Chałupkach.
może ktoś coś powiedzieć o odcinku w Cisku?