Rzeka Narew na co łowić?
utworzono: 2011/08/24 19:46
Mam pytanie odnośnie spinningu na rzece Narew... Jade tam na zawody okręgowe i chciałem się zapytać jakie główki ( jakie ciężkie ) trzeba stosować. Na co najlepieł łowić?
Kolego często tam łowie na spinning do gum używam 3g główek a z blaszek D.A.M EFFEZET 2 srebrne w czerwone paski na kotwiczke zakładam czerwoną wełenkę .
[2011-08-24 20:36]
Łowię tam czasami, ale raczej poniżej Pułtuska (Strzyże, Dzierżenin). Zasadniczo porównując poprzednie lata, to na Narwi utrzymuje się stosunkowo wysoki poziom wody ze zdecydowanie szybszym nurtem. Łowię przeważnie na główkach 5-7g, czasami w głębszych miejscach zakładam 10g. Na szczupaki kolory gum raczej naturalne, chociaż czasami sprawdzają się też seledyny. Na okonie głównie boczny trok (oliwka 8-10g), dobry kolor to klasycznie fioletka i motor-oil. Stosuję twisterki z dwoma ogonkami, tzw. portki. Ostatnio łowiłem tam w niedzielę, miałem tylko 3 okonie. Jak wypływałem na wodę, to akurat jakieś koło kończyło zawody, z tego co się dowiedziałem, to punktowanymi rybami były głównie bolenie. Pozdrawiam i życzę powodzenia na zawodach. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to służę pomocą.Pozdrawiam
Paweł [2011-08-31 08:41]