Rzeka Kłodnica 2015

/ 7 odpowiedzi
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja z Kłodnicą, czy da się tam coś złowić a jeżeli tak to gdzie ? 
Kiedyś czytałem że można było, ale nie wiem jak teraz jest. 
patryk-kociemba

witam, mam nadzieje, że kledze chodziło o Kanał Gliwicki ponieważ Kłodnica to ściek choć podobniesz ryby tam są choć to tylko o opowieści wiem:)Jeżeli zaś chodzi o kanał to na wysokości śluzy Łabędy można było połowić jeszcze dosyć dobrzę choć nie wiem jak teraz będzie jak przyszły ochłodzienia.pozdrawiamP. (2015/11/23 10:17)

pawel-trela

No to dzięki za info :D bo byłaby wtopa jakbym tam poszedł a tam nic nima. Zna może ktoś jakąś rzekę w okolicy na spinning ?  (2015/11/23 10:37)

patryk-kociemba

napewno kanał gliwicki w okolicach Rudzińca oraz Drama. W Rybniku to rzeka Ruda, więcej grzechów nie pamiętam:) (2015/11/23 15:32)

Wespin

Z moich obserwacji wynika, że ryba jest w Kłodnicy na wysokości Gliwice, karasie, karpie, płotki. Poniżej Gliwic za oczyszczalniami, już Kłodnica woj. opolskiego, w okolicach Rudzinca, chyba trzeba potwierdzić informacje są kleni e, jazie, szczupaki +wymienione wcześniej ryby. Najlepsze teraz tam jest odcinek górski, bo z Opolskiego wpuścili pstrąga, bajecznie, nie? Może to tylko moja wyobraźnia, ale to fakty. Jak kto dba, tak ten ma. (2015/11/23 21:45)

Wespin

Z moich obserwacji wynika, że ryba jest w Kłodnicy na wysokości Gliwice, karasie, karpie, płotki. Poniżej Gliwic za oczyszczalniami, już Kłodnica woj. opolskiego, w okolicach Rudzinca, chyba trzeba potwierdzić informacje są kleni e, jazie, szczupaki +wymienione wcześniej ryby. Najlepsze teraz tam jest odcinek górski, bo z Opolskiego wpuścili pstrąga, bajecznie, nie? Może to tylko moja wyobraźnia, ale to fakty. Jak kto dba, tak ten ma. (2015/11/23 21:46)

pawel-trela

Okej, dzięki za info :D  (2015/11/24 17:40)

adler

Witam.
Patryk, piszesz bzdury. Kłodnica to piękna, czysta rzeczka. W tym roku zyskała status rzeczki górskiej ponieważ w czasie odłowów kontrolnych weszło w sieci kilka pstrągów, nie była zarybiana pstrągiem. Natomiast względem ryby to tak jak piszą koledzy wyżej, a na dodatek na naszym opolskim odcinku łowimy także okazałe szczupaki oraz sandacze. 
więc serdecznie zapraszam nad urokliwą Kłodnicę. 
Pozdrawiam Krzysztof O. - adler.

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wazne-zasady-wedkowania-na-wodach-okregu-pzw-w-opolu-w-roku-2016,86685 (2015/11/25 12:29)