Sam w zeszłym roku trafiłem w Grabi (na odcinku sieradzkim) jelce 24 i 24,5 cm, początkowo sam nie wiem dlaczego oznaczyłem je jako jazie:)Myślę, że nie należysz już do nowicjuszy, więc zapewne odróżnić potrafisz. Dla niezorientowanych (jeszcze) jest taki filmik/poradnik na YouTube:
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Jak na ten odcinek Grabi, to prawdziwy SUKCES. Gratulacje!Trochę oczkującego białorybu, na oko raczej płocie:) Na tym odcinku łowiłem praktycznie tylko okonie i szczupaki, jedynymi wyjątkami były 2 kiełbie, równiez na spinning:)
Gdyby nie to, że od wielu tygodni męczę się przy budowie oczka wodnego i kaskady, też miałem w planie odwiedzenie z wędką tego odcinka.
A inne gatunki rybek było tam widać?
Jakieś bardzo głodne i zdesperowane te kiełbie były - na obrotówkę czy na woblerka? :D..., jedynymi wyjątkami były 2 kiełbie, równiez na spinning:)
(...) A żadnego pstrąga nie widziałeś? (...)Może jeden tam pływa, ale jeśli to ślepy i głuchy, bo nie słyszałem żeby ktoś ostatnio złowił pstrąga w Grabi. Zresztą w ogóle to rzeka bardzo uboga w ryby. Byłem na róznych odcinkach kilkakrotnie w ubiegłym roku i "zero", "nul", "nihil".
Jakieś bardzo głodne i zdesperowane te kiełbie były - na obrotówkę czy na woblerka? :D..., jedynymi wyjątkami były 2 kiełbie, równiez na spinning:)
Powyższy "nius" nadaje się (prawie) na Prima Aprilis :D
A żadnego pstrąga nie widziałeś? Koledzy z tego wątkuÂmieli w tym sezonie bardziej się przyjrzeć temu odcinkowi piotrkowskiemu właśnie pod kątem ich (rzekomego) występowania(?) ;D
Â
Byłem kilkakrotnie nad Grabią powyżej zb. Barycz i na odcinku do Ldzania nieÂspotkałem niczegoÂponad niewymiarowe okonki. Chyba że ostatnio coś się zmieniło.
Nie kumam, przecież okolice łasku, to odcinek sieradzki...
Ponoć w odcinku przyujściowym można połowić, ale to już O/Sieradz.Byłem tam w ub. sezonie ( moje filmiki na YouTube), ale oprócz drobnicy poważnych ryb tam nie widziałem