Koledzy, nazwy miast i rzek piszemy z dużej litery. Michale, póki co kup słownik poprawnej polszczyzny, albo włącz sobie opcję sprawdzania pisowni, bo czytając Twoje posty zęby bolą... ;PJak widać polska język - trudna język :) Ja też kilku z tu piszących nie mogę się doprosić, aby nazwę naszej ukochanej rzeczki Grabi pisali z DUŻEJ litery oraz: (kogo, czego) GRABI (!!)
Panowie jeśli chodzi o Grabię, to okazów nie należy się spodziewać. 2-3 szczupaki wymiarowe w sezonie przy częstych wypadach :) Natomiast okonia powyżej 30 cm nigdy nie złowiłem. Jeśli chodzi o jazie na spinning, trafiły nam się latem dwa.O jaki kanał chodzi? O rzeczkę Niniwkę? Tę bliżej Włynia czy ten kanał bliżej Warty?
-Krzysztof mam pytanie o Włyń ---> od kilku lat planuję wyprawę na kanał we Włyniu za mostem jadąc do miejscowości Warta. Jest tam szansa na drapieżnika na spinning ? Ewentualnie spacer rzeką w górę od kanału ? Na forach piszą wędkarze, że nie warto. Skoro tam mieszkasz, podpowedz coś ?
-Panowie a łowił ktoś na Zbiorniku w Zduńskiej Woli ?? W grudniowym numerze Wiadomości Wędkarskich wędkarz ze Zduńskiej zgłosił z tej wody suma.
-Łowił ktoś na Luciąży na spinning ?
Panowie jeśli chodzi o Grabię, to okazów nie należy się spodziewać. 2-3 szczupaki wymiarowe w sezonie przy częstych wypadach :) Natomiast okonia powyżej 30 cm nigdy nie złowiłem. Jeśli chodzi o jazie na spinning, trafiły nam się latem dwa.Co do Luciąży - w zeszłym roku byłem ze 3 razy - w okolicach Rozprzy w czerwcu - bez efektów, ale woda ogólnie bardzo niska, brzegi zarośnięte dość mocno chwastami. Miejscami widać było niezbyt duże klenie/jelce. W okolicy Kłudzic jakoś w marcu - też bez efektów, woda wysoka, strasznie wiało, ale rzeka wyglądała tam całkiem obiecująco. Ostatni raz też w czerwcu w Przygłowie w dół od mostu - brzegi w mocno zarośnięte pokrzywami, miejscami ciężko się tam chodziło, woda średnia. Efekty to jedno niezacięte branie, prawdopodobnie klenia i na koniec spod samego mostu w Przygłowie mały szczupaczek. Mimo tego mam zamiar w tym roku odwiedzić Luciążę kilka razy w poszukiwaniu kleni/jazi i może pstrągów:)
-Krzysztof mam pytanie o Włyń ---> od kilku lat planuję wyprawę na kanał we Włyniu za mostem jadąc do miejscowości Warta. Jest tam szansa na drapieżnika na spinning ? Ewentualnie spacer rzeką w górę od kanału ? Na forach piszą wędkarze, że nie warto. Skoro tam mieszkasz, podpowedz coś ?
-Panowie a łowił ktoś na Zbiorniku w Zduńskiej Woli ?? W grudniowym numerze Wiadomości Wędkarskich wędkarz ze Zduńskiej zgłosił z tej wody suma.
-Łowił ktoś na Luciąży na spinning ?