Panowie pogoda idealna na miętusa :) Może ktoś się pochwalić zdjęciem złowionego miętowego? Ja biegam za zębatymi jak nie pada...No i właśnie nadal....PADA! :(
Przed 16 gruntówki z robakami w wodzie i ....... NIC Dzwoneczek nie zadzwonił po 3 godzinach robaki nienaruszonekrzyko13, a do której godziny łowiłeś? Najlepsze brania (wg moich doświadczeń) są między 20-tą a 23-cią. Na opisywanym odcinku jeszcze nigdy ich nie łowiłem, a chciałbym kiedyś też spróbować, tak z czystej ciekawości :D Rzeczywiście - ten wysoki stan wody w Grabi i mnie pokrzyżował plany na ten sezon, bo w tych warunkach miętusa znaleźć bardzo trudno.
Panowie warunki pogodowe są ciężkie, ale to jest właśnie ten miętowy klimacik :) A co do wysokiego stanu wody, to w listopadzie raczej ciężko o suszę, niestety... Ja szukam zębatych za dnia, żona nie chce mnie puścić na miętusa wieczorem :) Niech ktoś wrzuci fotkę tej pięknej rybki, jak ją złowi. Ja w sobotę wybieram się na Grabię lub wartę za drapieżnikiem. Pozdr.
Kolego Oldboy, jakie dowody są ci jeszce potrzebne? Przecież sam już dobrze wiesz, że Grabia jest już skończona. Nie jesteś młokosem jak sam twój nick podpowiada więc nie bądź naiwny. Wasze wpisy o wynikach z Grabi zaprzeczają istocie wędkarstwa. Tak samo można sobie nalać wody do wanny i tam szukać ryb. Przynajmniej nie opłacajcie karty na tą skończoną wodę, nie róbcie z siebie pośmiewiska. PZW Sieradz was kasuje, a wode doprowadził do ruiny, czy nie czujecie się wykołowani?