... dwa odgryzione ogony, jedna guma odgryziona w 50%. Innych efektów brak.Czy tak zmiękły ci te gumy, czy to szczupłym z Grabi wyrosły stalowe zęby?? :) (2020/05/03 17:03)
Licho wie, wszystko możliwe ;))... dwa odgryzione ogony, jedna guma odgryziona w 50%. Innych efektów brak.ÂCzy tak zmiękły ci te gumy, czy to szczupłym z Grabi wyrosły stalowe zęby?? :)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
A ja będę uparty i będę tam wracał. Wreszcie zmuszę je do podjęcia walki... ;))Ja najpierw spróbuję z gruntu na mojego świezo zakupionego feeder'ka. Może na groch lub wiśnię(?)
Tym razem chciałbym o coś zapytać Kolegów z innej "beczki" :)ÂW zalewie nadaktywności telewizyjnego amura temat naszej rzeki zapadł się nieco w czeluści forum, więc odpowiem dopiero teraz:) Odcinek Bilew-Marzenin zwiedziliśmy z kolegą w kwietniu tego roku, pierwszy raz, więc jak to zazwyczaj na takich rekonesansach wynik zerowy. Tym bardziej, że kwiecień to dla Grabi dopiero początek aktywności. Jest tam tochę dołków i ogólnie głębszych miejsc, przynajmniej dało się takie znaleźć przy kwietniowym stanie wody. Problemem mogą być trzciny, mocno zarastające brzegi.
Miesiąc temu zajrzałem nad Grabię z moim kolegą do Kol. Bilew. Ja - na rekonesans z moją lekką splawikówką, on - ze spinem (łowił na gumę). On złowił małego szczupłego i dość fajnego okonka, ja - kilka jelców i małą wzdręgę.
Czy ktoś z Was chadzałÂdalej - na odcinkach Bilew - Marzenin i Marzenin - Kol. Kustrzyce?
Jeszcze nigdy tam nie łowiłem, a latka już lecą, więc kondycji (na dodatek w taki upał!) już coraz mniej.Â
Który z tych odcinków jest wart większego zainteresowania z uwagi na większą głębokość i urozmaicenie rzeki?
Â