(...) Jest tam teraz mnóstwo drobnicy i spuszczenie wody może spowodować wielkie straty.(...)Czyżby zarybiono Barycz? Co tam teraz pływa? Nie byłem nad zalewem od ponad roku.
(2018/02/12 12:07)
(...) Jest tam teraz mnóstwo drobnicy i spuszczenie wody może spowodować wielkie straty.(...)Czyżby zarybiono Barycz? Co tam teraz pływa? Nie byłem nad zalewem od ponad roku.
Mamy więc dość sprzeczne wiadomości. Dziś byłem na zebraniu sprawozdawczym Koła "Kleń". Dowiedziałem się, że:Na stronie okręgu PZW Sieradz są już dostępne do wglądu zarybienia za 2017 (do publikacji których chyba się poniekąd przyczyniłem, może pośrednio). I tak, ku memu również (pozytywnemu) zdziwieniu zarybiono zbiornik Barycz. Poza tym w tym samym mailu co o zarybienia pytałem czy zbiornik ten jest nadal pod jurysdykcją PZW Sieradz i czy można tam łapać. Otrzymałem odpowiedź twierdzącą.
Zarybienie oznaczałoby, że temat wypuszczania wody ze zbiornika jest już nieaktualny, bo inaczej przecież mijałoby się to z celem.
Czy otwierał ktoś już sezon w tym roku z pozytywnym wynikiem tj. obecnością ryby na wędce? Pytam o wyniki spinningowe :)
Oldboy , odnośnie punktu pierwszego, który napisałeś, nie napawa to optymizmem :(Delikatnie to ująłeś :) Obecna sytuacja w Baryczu skłania do następującego wniosku: "róbta, co chceta" i radźcie sobie, jak umiecie. (2018/02/24 22:16)
(...) Skoro Barycz jest prywatną wodą, to dlaczego Sieradz przeprowadza tam kontrole kart wędkarskich ? (...)Spotkałeś tam kogoś kontrolującego??? Dwa lata bywałem dość często nad zb. Barycz i nigdy nie miałem przyjemności być kontrolowanym...
Nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś dorabiał 4 korby do tamy i w ten sposób kłusował spuszczając wodę na oczach ludzi ryzykując wpadką... Historia trochę nierealistyczna. Może Panowie na tym zebraniu trochę przegięli ...Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem: "...korby do jej uruchamiania są podobno ...CZTERY i nie wiadomo dokładnie u KOGO..."
Udało się wejść na lód na Dobroniu,No to gratulacje za odwagę ... i okonia :D
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Oldboy jeśli filmik nie wejdzie na forum, wrzucaj na youtuba a na forum wklejaj tylko link. Chętnie bym zobaczył hol jazia lub jakiegoś drapieznika :) (nie wspomnę o miętowych ) :)Tak zrobię, gdy (dla mnie) rozpocznie się sezon :D