Rzeka Dunajec ciekawe miejscówki
utworzono: 2012/08/26 18:57
Witam
Mam do was koledzy pytanie odnośnie Dunajca od Czchowa do Tarnowa czy znacie jakieś fajne miejsca gdzie się warto wybrać jeśli tak to powiedźcie czego mogę się tam spodziewać jakiej ryby i na co łowicie głownie chodzi mi o grunt osobiście używam feederkow dunajec jest tak piętką rzeką ze warto podzielić się swoimi wiadomościami i ciekawostkami
Z góry Bardzo dziekuje
Krzysiek [2012-08-26 18:57]
Na Dunajec się nie opłaca jeździć same glony i bezrybie ja bylem w tamta niedziele to nic nie złowiłem w okolicach Zakliczyna na grunta.I taki wędkarz mówił mi ze on siedzi już tydzień i nawet dzwoneczek niezadzwonił.Już bardziej nad biała idzie coś złowić niż na Dunajcu!!!Pozdrawiam:)
[2012-08-26 20:19]
Kurcze co się dzieje z tym dunajcem przecież rok dwa lata temu to było zatrzęsienie wędkarzy na dunajcu i ryby brały i to naprawdę dobre sztuki a teraz bez rybie może taki okres martwy sam juz niewiem co o tym myśleć. [2012-08-26 22:03]
Witam
Mam do was koledzy pytanie odnośnie Dunajca od Czchowa do Tarnowa czy znacie jakieś fajne miejsca gdzie się warto wybrać jeśli tak to powiedźcie czego mogę się tam spodziewać jakiej ryby i na co łowicie głownie chodzi mi o grunt osobiście używam feederkow dunajec jest tak piętką rzeką ze warto podzielić się swoimi wiadomościami i ciekawostkami
Z góry Bardzo dziekuje
Krzysiek
Polecam miejscówki w Melsztynie,Zakliczynie i Mikołajowicach.Tam tylko kije moczyłem i jako tako coś mogę podpowiedzieć.
[2012-08-27 08:19]
Polecam okolice miejscowości:
Wielka Wieś
Dąbrówka Szczepanowska
Janowice
Ładna świnka bierze, trafia się brzana.
[2012-08-27 18:08]
Moje miejscowości : Piaski Drużków - okolice promuWesołów (dużo ciekawych miejscówek, najlepsza wg mnie na przeciwko baru w Melsztynie tam przy opaskach głębokość sięga ponad 3 m)Zakliczyn - ujście potoku Wolanka ok 500m wyżej mostu w Zakliczynie W tym roku rzeczywiście kruchutko jest z braniami, wg mnie powodem tego jest strasznie mały poziom wody i glony, które zawierają mnóstwo robactwa którymi żywi się ryba, jeżeli chodzi o poziom wody to zmusza rybę do gromadzenia się gdzie jest głębiej i gdzie jest szybszy nurt.Np. ostatnio w Zakliczynie ze podążając skarpą obserwowałem całe dno Dunajca przy którym nie siedziała żadna ryba, aż w końcu gdy natrafiłem na głębsze miejsce w którym zauważyłem wielką ławicę świnki znajdującą się na największym prądzie tuż przy skarpie, dało się zaobserwować brzany, przy korzeniu zauważałem sztuki mające na pewno ponad 60 cm... Więc czekać kiedy ona ruszy. [2012-09-02 15:33]
szanowny kolego łowie nad Dunajcem często w okolicy Melsztyna i powiem że ryba dobrze brała w maju i czerwcu [świnka kleń] lipiec ,sierpien i połowa września strasznie słabo [woda niska czysta płynie bardzo dużo trawy wodnej i glonu łowienie z gruntu jest niemożliwe]natomiast pażdziernik ciekawy zaczely średnio dobrze brać swinki ale ta 50-ki również brzany świetnie wchodziły do zanęty te z przedziału 60-70cm.ale jeszcze płynie glon i gruntówka odpada. [2012-10-22 18:07]