Rzeka Bug we Włodawie

/ 8 odpowiedzi

Witam,

wybieram się w okolice Włodawy i w związku z tym prośba o info gdzie i co można połowić w tych okolicach(najbardziej spiner) czy coś się dzieje np. na Bugu i gdzie mogę wykupić pozwolenie...pozdro dla wszystkich Włodawiaków i nie tylko

jarcyk18

Kolego na Bugu gdzie nie pojdziesz masz mnostwo miejscowek szczegolnie na spinning.Jest to dzika jeszcze nieuregulowana rzeka takze jest pole do popisu. Ja nastawilbym sie na szczupaka z poczatkiem MAJA a teraz to spokojnie okonki na paproszki sobe polapiesz.Jest tez duzo Bolenia i to sporego.Czekaj az okresy sie pokoncza i mozesz spokojnie atakowac. (2012/04/18 11:16)

z@mela

Czasami wędkuje w BUGu i jak dla mnie to  troche dziwna rzeka  bo przywyklem do uregulowanych rzek   w których wiem gdzie lowić  gdzie są potencjalne miejsca bytowania szczupów  np kolo głowek  faszyn   itp a  BUG to dzika  rzeka      rwąca dosyć  szybko  hmmm  na zakrętach  bardzo głębokie doly w  ktorych zeby dojsc gumą do dna musisz  dac glowke  35g .

Znajomi ktorzy mieszkaja nad Bugiem   lowią  w ten sposob ze rzucają pod  drugi brzeg i ściągaja   przez  cala szerokosc rzeki  i  mają bdb wyniki  czyli lowienie inne niz  powiedzmy w nizinnych rzekach wlkp. (2012/04/18 12:01)

sylwester1010

Koledzy sam tez czesto wedkuje na bugu ale nie w okolicach Włodawy i stad moje zapytanie ale dziekuje za wszystkie info

(2012/04/18 15:47)

nordis48

Witam, wybieram sie na BUG po raz pierwszy. Nastawiam sie głównie na leszcze, płocie, krąpie. Czy mógłby mi ktoś przedstawic najskuteczniejsze motody połowu tych gatunków? Jakie przynęty stosować?  Czy mam szanse na spotkanie z jaziem i brzaną. Proszę o szybką odpowiedź. (2012/04/19 21:51)

nordis48

Nie dodałem że wybieram sie w okolice Horodła, ale kazde informacje będą dla mnie na wage złota, ponieważ jestem zielony w tym temacie:). (2012/04/19 22:03)

jarsa70

Ja już od 11 lat jeżdzę do Horodła dwa razy do roku ( rodzina żony ) .Głównie spininguję , ale jeśli chodzi o leszcze jazie krąpie płocie klenie jest tego zatrzęsienie . Dobre federki plecionka , trochę zanęty i masakra . Jeśli będziesz w okolicach Horodła polecam odcinek od Horodła w stronę Zosina do tzw kolana miejscówek opór presja wędkarska prawie zerowa . Zezwolenie wykupisz ( jeśli niema porozumienia twój okręg z Zamościem  ) u kolegi Adama Adamowicza prezesa tamtego koła .Połamania (2012/04/20 09:11)

nordis48

Dziękuje kolego:) Ja własnie jestem z okregu zamojskego także z tym nie będę miał problemu. Jeśli ktos jeszcze zna tamte okolice proszę pisać.   (2012/04/20 15:52)

Cywaa

pamietaj ze na bugu musisz zglaszac do strazy granicznej ze bedziesz lowil wskazac miejsce podac swoje dane bo jak trafisz na nad gorliwego straznika to moze sie nie milo skonczyc (2012/05/22 09:15)