Rzeka Brok ( Broczysko ) okolice Broku doplyw Bugu

/ 4 odpowiedzi

Witam.

Czy ktos moze mi cokolwiek powiedziec o tej rzeczce

Jakie rybki tam wystepuja i na co najlepiej je lowic w letnim okresie.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

bodzioww

Moje uszanowanko;) pływają tam piękne płocie szczupaki klenie, płocie najlepiej biorą na drewniaki (robaczki siedzące w małych kawałeczkach pustych gałązek) z reguły najwięcej na łodygach szuwar bynajmniej tam ich najwięcej znajdywałem szczupaczka natomiast na żywca polecę a w które miejce kolego się kierujesz bo ja mam na myśli odcinek Niegowiec-Orło a to nie za głęboki odcinek ja osobiście sprawdziłem tą trase i polece niegowiec przy żelaznym moście kolejowym a dokładniej 200-300m w lewo będąc przy moscie tam jest ciekawe tzw. oczko nazwane przez tubylców  piękne miejsce na szczupaka o ile kłusownicy nie wytępili  siatami jeszcze pare lat temu był nawet węgorz a czy jest nadal to już nie powiem... pozdrawiam (2010/02/27 22:17)

luzak1

Znam ta okolice ale ja bardziej preferuje wyzsza czesc tej rzeczki tzn od okolic Nieskurza poprzez Zlotorje Danilowo az do wlasnie Niegowca .

Wtamte okolice zadko sie wypuszczam. A jak juz to ze spiningiem

Chodzi mi o rzeczke w okolicach ujscia do Bugu.

(2010/03/01 15:46)

jan-kowalski

Witam mam tu jedno pytanie do miejscowych wędkarzy. Słyszałem ze ludzie są tam bardzo mili i pomocni wiec napewno mi ktoś odpisze. Mianowicie mam możliwość nabyć we wsi nieskórz ziemię jaka tam płynie rzeka. Jakie ryby? (2015/12/08 06:30)

zbynio5o

Tam jest kanał Nieskórz-Kalinowo, wpływa do rzeki Brok, ta z kolei do Bugu i tam dopiero połowisz konkretniejsze ryby.
A ziemie warto kupić ze względu na piękne miejsca nad Bugiem. (2015/12/08 14:04)