Witam passion nie posiadam ,ecusimkom wędkuje trzeci sezon i oprócz luzu na składaniu korbki złego słowa nie powiem.Kołowrotek w tych pieniądzach pierwsza klasa. Z firmy spro mam blu 940 i niestety tragedia , w porównaniu do zaubera (którego też posiadam ) to jakby porównywać g...no do twarogu. Z tym twarogiem to Ci wyszło :). Tak więc sumując zakup będzie Ryobi. A masz może jakiś patent na ten luz korbki czy to nie przeszkadza tak bardzo?
"Uchwyt fajnie leży w ręce ale ogólnie przy lżejszych kołowrotkach przód wędki opada trochę do przodu i myślę, że jest to bardziej spowodowane umiejscowieniem mocowania dla kołowrotka tak jakby środek cięzkosci przesuniety był trochę do przodu."
A np cos takiego:http://www.robinson.pl/kolowrotek-quartz-pro-sea,i176,j0.htmlwaga 350g
"Uchwyt fajnie leży w ręce ale ogólnie przy lżejszych kołowrotkach przód wędki opada trochę do przodu i myślę, że jest to bardziej spowodowane umiejscowieniem mocowania dla kołowrotka tak jakby środek cięzkosci przesuniety był trochę do przodu."A np cos takiego:http://www.robinson.pl/kolowrotek-quartz-pro-sea,i176,j0.htmlwaga 350g
czy taka waga bedzie wystarczajaca to tej wedki?
I oto jest pytanie... Napisałem "przy lżejszych" bo sprawdziliśmy 2 lżejsze przed wspomnianym rovexem. Przy rovexie przód opada już mniej ale ciągle, a kręcioł naprawde masywny.
To chyba nie jest problem samej masy kołowrotka tylko środka ciężkości czytaj pozycja mocowania kołowrotka w devil spin'nie. Gdyby było inaczej to już masa kołowrotka 100g zbalansowałaby szczytówkę.
Jeśli masz dostęp o jakiegokolwiek kołowrotka to przymierz i sam zobaczysz o czym mówię ;) Mógłbyś również przymierzyć kilka(naście) w sklepie wędkarskim. Kręciołki są jednak tak robione, że z reguły nie zmieniają środka ciężkości zestawu. Tego diabła nie zbalansujesz tak łatwo ;) Niemniej fajnie się nim łowi. Fajny kijek zbądź apasowy bądź pierwszy - świetny do lżejszych przynęt i ogarnie makrelkę, pollocka czy sea-bassa :)
Pozdrawiam
Tomasz (2014/12/23 01:26)jamiro
A moze wiesz jaka jest waga tego kolowrotka Rovex, poniewaz nigdzie nie moge znajsc informacji co do wagi.Pzdr (2014/12/23 08:32)Zielan
Mam Passiona 730 i również nie narzekam. Przy cięższych przynętach coś lekko puka, nie mam pojęcia co, po pierwszym sezonie rozebrałem go sobie i przesmarowałem (tak jest od początku, mam go dwa sezony). Ogólnie używam go przy feederze i jestem zadowolony. Myślę, że teraz wybrałbym Ecusimę ze względu na 5 lat gwarancji.
Co za znaczenie ma długość gwarancji skoro rozkręcając kołowrotek tracisz ją bezpowrotnie? (2014/12/23 10:56)metelik
A moze wiesz jaka jest waga tego kolowrotka Rovex, poniewaz nigdzie nie moge znajsc informacji co do wagi.Pzdr
Musiałbym go razem z plećka na wagę kuchenną położyć. Waga zapudełkowanej całości to 499g czyli pudełko zapasowa szpula i kręcioł.
Pozdrawiam
Tomasz (2014/12/23 13:50)