Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Mnie Olu akurat post o akwarystach, skierowany praktycznie bezpośrednio do mnie i Kolegi Radka, bardzo ruszył. Bo nigdy nie wypuściłem i nie wypuszczę tak inwazyjnego gatunku do żadnego zbiornika, nawet robiłem lepiej bo zabierałem te ryby. Na dodatek z takim opisem: podomki, chińskie klapki itp. A takie insynuacje są właśnie łamaniem regulaminu ale tylko i wyłącznie przez @Gluhwurmschen, nie Kolegę Tomka. Zresztą na własnej skórze przekonałaś się jaki z niego człowiek. Jak atakować to wszystkich, nawet ludzi go broniących, czyli również i Ciebie. Mam nadzieję że następnym razem zastanowisz się czy ująć się za nim.
Pozdrawiam Ciebie serdecznie!
Mnie Olu akurat post o akwarystach, skierowany praktycznie bezpośrednio do mnie i Kolegi Radka, bardzo ruszył. Bo nigdy nie wypuściłem i nie wypuszczę tak inwazyjnego gatunku do żadnego zbiornika, nawet robiłem lepiej bo zabierałem te ryby. Na dodatek z takim opisem: podomki, chińskie klapki itp. A takie insynuacje są właśnie łamaniem regulaminu ale tylko i wyłącznie przez @Gluhwurmschen, nie Kolegę Tomka. Zresztą na własnej skórze przekonałaś się jaki z niego człowiek. Jak atakować to wszystkich, nawet ludzi go broniących, czyli również i Ciebie. Mam nadzieję że następnym razem zastanowisz się czy ująć się za nim.
Pozdrawiam Ciebie serdecznie!
Przycisk "zgłoś naruszenie" jest zawsze gotowy do akcji- wystarczy kliknąć i zgłosić redakcji swoją rację- wbrew pozorom reakcja będzie..(2013/01/20 08:59)
Pozdrawiam Ciebie serdecznie!Przycisk "zgłoś naruszenie" jest zawsze gotowy do akcji- wystarczy kliknąć i zgłosić redakcji swoją rację- wbrew pozorom reakcja będzie..
Skoro hodujecie te ryby w akwarium, to się nie dziwcie,że prędzej czy później pojawiają się one w polskich akwenach i rzekach.
Skandujecie wyzwoleńcze hasła dotyczące ratowania polskiej przyrody,ale własnej winy nie macie zamiaru dostrzec...
Nie rozumiem zainteresowania akwarystyką: co w tym ciekawego i w ogóle...
Wydaje mi się to nieco lekkomyślną rozrywką dla mas z zamiłowaniem do domatorskiej ciepłoty pokoju przystrojonego szklanym pojemnikiem zwanym akwarium( akwarysta przechadza się po pokoju w podomce w kropki i chińskich laczkach i cmoka przez szybkę do swoich tropikalnych eksponatów).
Hodowla, oczka, akwarystyka: to wszystko nie mieści się w moim światopoglądzie i wydaje się być w moim odczuciu , pewnym wypaczeniem.
Już nigdy nie dziwcie się ,że wokół was -pełno jest sumika , czebaczka, babek, trawianek i mnogość reszty obcej menażerii, skoro sami skrupulatnie przyczyniacie się do upowszechniania gatunków inwazyjnych w Polsce.
Jakiej winy?Dzięki bliższej obserwacji tych ryb poznajemy jaki to szkodliwy gatunek dla rodzimego ekosystemu.Brak wiedzy odnośnie gatunków inwazyjnych jest szkodliwe,nie akwarystyka.Na trawianki trafiłem w latach 90-tych i dzięki mej ciekawości cóż to za stwór,zacząłem poznawac tego drapieżnika.Nawet spotkałem się z używaniem trawianki jako żywiec przez niedouczonych wędkarzy przenoszących te rybki tam gdzie ich nie było.Również gatunki prawnie chronione trafiają na żywcowe zestawy np.strzebla błotna,koza,itd.(2013/01/20 11:14)
Skoro hodujecie te ryby w akwarium, to się nie dziwcie,że prędzej czy później pojawiają się one w polskich akwenach i rzekach.
Skandujecie wyzwoleńcze hasła dotyczące ratowania polskiej przyrody,ale własnej winy nie macie zamiaru dostrzec...
Nie rozumiem zainteresowania akwarystyką: co w tym ciekawego i w ogóle...
Wydaje mi się to nieco lekkomyślną rozrywką dla mas z zamiłowaniem do domatorskiej ciepłoty pokoju przystrojonego szklanym pojemnikiem zwanym akwarium( akwarysta przechadza się po pokoju w podomce w kropki i chińskich laczkach i cmoka przez szybkę do swoich tropikalnych eksponatów).
Hodowla, oczka, akwarystyka: to wszystko nie mieści się w moim światopoglądzie i wydaje się być w moim odczuciu , pewnym wypaczeniem.
Już nigdy nie dziwcie się ,że wokół was -pełno jest sumika , czebaczka, babek, trawianek i mnogość reszty obcej menażerii, skoro sami skrupulatnie przyczyniacie się do upowszechniania gatunków inwazyjnych w Polsce.Jakiej winy?Dzięki bliższej obserwacji tych ryb poznajemy jaki to szkodliwy gatunek dla rodzimego ekosystemu.Brak wiedzy odnośnie gatunków inwazyjnych jest szkodliwe,nie akwarystyka.Na trawianki trafiłem w latach 90-tych i dzięki mej ciekawości cóż to za stwór,zacząłem poznawac tego drapieżnika.Nawet spotkałem się z używaniem trawianki jako żywiec przez niedouczonych wędkarzy przenoszących te rybki tam gdzie ich nie było.Również gatunki prawnie chronione trafiają na żywcowe zestawy np.strzebla błotna,koza,itd.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Cześć
Karp?
JK
(2013/01/20 14:28)Cześć
No dobra ja zapytam- co za bacu ?
JK
(2013/01/20 14:37)Cześć
Darek to już jest Bareja ;-)))))))
A to jest karp ( wytarty w akwarium ) - jest to jedyna słuszna odpowiedź i jej będę się trzymał.
JK
(2013/01/20 14:52)Kochani uratowałem was z masakry karasiowej ,przerzuciłem żartobliwie na Bogu winną sapę i po kilku postach agresja wzrosła z braku konkretnego wroga ...aż sie znalazł hehe
Akwarysta hahaha ,same zło w czystej postaci . Krwiożerca ,który jak pijawka wysysa ostatnie resztki normalnego funkcjonowania ekosystemu . Niepożądany intruz ,żongler gatunkami, który za samo hodowanie skalarów powinien dostać 5 lat bez prawa weta.
Złłłłoooooo ,zzzłłoooo.....wszędzie złłłooo- a sklepy zoologiczne proponuje panu - Glut ..coś tam , żeby napisał petycje do zamknięcia jak z dopalaczami....
Już wspominałem to ,ale nie mogę sie powstrzymać ....GENIUSZ ,NORMALNIE GENIUSZ.. nasz ty cycu ...Brawo...
Jeszcze jedna rybka jest często łowiona w Polskich wodach - zazwyczaj na ciepłych kanałach ..wie kto to co to jest ?
Witam.
Nie ingerowałem długo w żadne Wasze wzajemne utarczki, pyskówki.
Kol. Gluhwurmschen Swoimi wypowiedziami, racjami skutecznie zniechęca resztę użytkowników do dyskusji. Przy stole pozostali zaś koledzy którzy podkręcają tę hecę .
Ostatecznie ponownie i zdecydowanie zamykam ten wątek gdyż niema on już nic wspólnego z tematem głównym ( przewodnim). Tego typu dyskusje zresztą są poza tematami pokoju - Wiadomości - . Wymienione zostały wszystkie ryby nierodzime i co? Nic więcej. Nie ma pomysłów, działań jak to uzdrowić, tylko gadka kto mądrzejszy.
(2013/01/20 18:49)