trochę karpia duzo uklej małe szczupaki karasie srebrzyste liny jeszcze karasie pospolite
Jeżeli staw ma dopływ źródełka - to znaczy ,że jest to staw przepływowy. Staw przepływowy jest własnością państwa dopóki nie uzyska się bardzo kosztownych zgód i nie dopełni żmudnych procedur o których mowa w Ustawie o Prawie Wodnym. Ponadto - tylko Urząd Marszałka Województwa - może ustanowić na danym terenie obręb hodowlany . Jeżeli staw przepływowy miałby być twój i jeszcze miałby to być obręb hodowlany ( miejsce hodowli lub chowu ) - to nie masz pojęcia ile zachodu i pieniędzy kosztowałyby cię wszystkie pozwolenia oraz potwierdzenia ,że staw jest naprawdę twój. Staw jest prowadzony nielegalnie i nielegalnie hodujesz w nim ryby. Jeżeli jest inaczej to przedstaw na forum Wedkuje.pl zeskanowane dokumenty własności stawu przepływowego , zgodę na prowadzenie obrębu hodowlanego ( który ustala lub znosi Marszałek Województwa )
Jeśli chodzi o ten staw to tak jak niektórzy mówią jest to większe oczko wodne :)Witaj,czytam te wpisy i nie wiem o co ten cały szum!!!Od 5 lat mam podobne rozmiarami oczko ,ale ''sztuczne''.Możesz kupić Sobie narybek lub kroczka ryb jakie chcesz.U mnie żyją karpie,liny ,karaś,itp. (2012/03/29 20:11)
A ta woda która dopływa to w dużej mierze woda z opadów ;)
Chce wpuścić dosłownie kilka rybek żeby sobie rosły i może kiedyś je wyłowie lub w inny sposób wyciągnę ;D
Chciałem się dowiedzieć jakie rybki były by najlepsze ;D