Zaloguj się do konta

Rybna rolada

utworzono: 2010/08/31 12:22
marian48

Rybna rolada w galarecie np. leszcz

  Składniki:

- 1 kg filetow z ryby                    - 1 kajzerka              - 3 cebule

- 4 zabki czosnku                        - tarta bulka             - 4 jajka

- 2 łyzki kaparow                         - natka pietruszki      - marchew

- na galaretkę ok. ½ l bulionu       - żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Filety zemlec z namoczoną w mleku kajzerką,cebula i czosnkiem, dodac posiekana marchew i reszte skladnikow, przyprawic. Uformowac rolade, zawijając w gazę wysmarowaną masłem i obwiązując sznureczkiem. Wlożyć do rondla, z wywarem z warzyw (marchewka, pietruszka ,cebula…) + bulion z kostki i gotować 40 min. na małym ogniu. Rolade wystudzić, rozwinąć z gazy i pokroić w plastry ułożyć na półmisku zalać galaretką z bulionu i żelatyny
udekorować dowolnie … listkiem, jajkiem kwiatkiem z warzyw, itp.

[2010-08-31 12:22]