Rybki Akwariowe - Jakie Polecacie? | utworzono: 2012/01/26 17:34 | |
![]() ![]() Sitownik Witam. Chodzi o Jakieś ładne kolorowe rybki.. mogą być ,,afrykańskie'' :) Jaka rasa płeć itd. Jeżeli chodzi o akwarium ma ono 35l :) Z góry Dziękuje :) |
Rybki Akwariowe - Jakie Polecacie? | utworzono: 2012/01/26 17:34 | |
![]() ![]() Sitownik Witam. Chodzi o Jakieś ładne kolorowe rybki.. mogą być ,,afrykańskie'' :) Jaka rasa płeć itd. Jeżeli chodzi o akwarium ma ono 35l :) Z góry Dziękuje :) |
na takie akwa to może kup chomika,po co ryby męczyć(2012/01/26 19:03)
Mozesz wpuścic kilka muszlowców /Tanganika/ -na piasek dasz parę sztuk muszli po winniczku i w takim małym akwa będa żyły a nawet mogą sie mnożyć.
Witam. Dziękuje wam Wszystkim, do rad napewno się zastosuje :)
Jutro jade kupić rybki :) Co do ślimaków i krewetek. Rodzice są negatywnie nastawieni do ślimaków a szczególnie krewetek ;/ Tylko rybki wchodzą w gre.. Albo kupie jedną większą rybe albo 2 albo 3 małe :) Pomysł z chomikiem nie jest za dobry ponieważ miałem już dużo świnek morskich i chomików .. Z rybą moge się rozstać ale do chomika się przyzwyczajam a potem jak zdycha jestem smutny przez tydzień :) Więc jutro wszyscy dostaniecie zdjęcie mojego akwarium .. Mam nadzieje że nie puste :)
Pozdrawiam Filip :)
(2012/01/26 19:43)No małe ale zaraz chomika ;)nie każdy ma warunki i finanse na duże akwa od czegoś trzeba zacząć ważne żeby nie przedobrzyć z obsadana takie akwa to może kup chomika,po co ryby męczyć
Aj.. i chciałem powiedzieć że to moje początkowe akwa. Fundusze pozwalają mi na większe ale po co? Jeżeli uda mi się utrzymać ,,hodowle'' do urodzin to myśle że ktoś z rodziny zafunduje mi większe akwa. Poza tym to zbliżają się wydatki wędkarskie :)
Jedna wieksza czyli jaką?
Możesz wpuscić haremik gupików jak to twoje pierwsze akwarium. Łatwe i wdzieczne rybki.
Pamietaj , że sa rybyy które trzyyma sie w stadach , w haremach, parach .
Musisz zapewnic im dobre warunki
Pan się o to nie boi :) Dobre oceny w szkole .. Usłyszałem że mnie dyrektor chwali że jestem najmądrzejszy w szkole więc postanowiłem wykazać się odpowiedzialnością i pokazać że już dzieckiem (w przenośni ) nie jestem!
Rozważam nad kupieniem do rybek glonojadów.. Dobry pomysł?
(2012/01/26 20:55)Jedna wieksza czyli jaką?
Możesz wpuscić haremik gupików jak to twoje pierwsze akwarium. Łatwe i wdzieczne rybki.
Musisz zapewnic im dobre warunkiPan się o to nie boi :) Dobre oceny w szkole .. Usłyszałem że mnie dyrektor chwali że jestem najmądrzejszy w szkole więc postanowiłem wykazać się odpowiedzialnością i pokazać że już dzieckiem (w przenośni ) nie jestem!
Jedna wieksza czyli jaką?
Musisz zapewnic im dobre warunkiPan się o to nie boi :) Dobre oceny w szkole .. Usłyszałem że mnie dyrektor chwali że jestem najmądrzejszy w szkole więc postanowiłem wykazać się odpowiedzialnością i pokazać że już dzieckiem (w przenośni ) nie jestem!
Nie bo za małe akwa.
A dyrektor chyba trochę przesadził , albo ty trochę za bardzo w samozachwyt popadłeś...
Acha, nie wybieraj się jutro po żadne rybki, tylko przygotuj akwarium, połóż podłoże, zalej wodą, włącz filtr, akwarium musi dojrzeć!!!
Po rybki dopiero za tydzień!
Woda jest Odstana przygotowana itd. O warunki sie nie martwcie.. a i faktycznie popadłem w samozachwyt ;/
(2012/01/26 21:33)Jedna wieksza czyli jaką?
Glonojad jak najbardziej wskazany cosik musi zjadać to czego filtr nie wciągnie:))
(2012/01/26 21:34)Jak nigdy nie miałes rybek- to nie ma co udawać greka tylko zrób jak Ci radzą kilka gupików lub neonków innesa np; 10 szt /nie kupuj czasem neona czerwonego/ i na dno z 5 szt kirysków lub otosków i wtedy napisz nam za powiedzmy trzy miesiące czy wszystko gra /żyje/.Życze powodzenia.
Otyski Też kupić?Otoski z pięć sztuk mozesz wpuscić-a zamiast kotnika lepiej kup roslinki mało wymagajace i nie potrzebujace duzo swiatła -wtedy małe rybki beda sie chowały wśród roslin i przeżyją. (2012/01/26 23:41)
Tylko krewetki...
Zadaj sobie pytanie: Czy chciałbym mieszkać z całą rodziną, meblami, RTV i AGD na 35m2?
(2012/01/27 00:09)