Patologia jak h...j ! Liczy się tylko dobry połów i żeby był zysk z ryb a rybacy okresy i wymiary mają głęboko w tyłku. I jak to często bywa ręka rękę umyje i sprawa ucichnie a my nadal będziemy patrzeć na to wszystko bezczynnie bo co My zwykli wędkarze mozemy zrobić (2017/03/19 21:22)
Potem IRŚ puści w obieg opracowanie na danych z dupy wziętych że bezrybie to głównie wina...,tu możecie sobie dopisać kogo chcecie i co chcecie,a potem głoście te \"prawdy\" że to wina np.kormoranów i innych zimorodków :D (2017/03/20 00:09)
Jeśli to wody PZW, to dopóki najważniejsze będą wynagrodzenia ZG i innych etatowych "wędkarzy", to nikt się o wędkarzy nie będzie upominał! Nota bene, niczego dobrego w najbliższym czasie nie można się spodziewać... (2017/03/20 08:02)
Niech nam żyje PZW. Dopiero wczoraj obchodził kolejną rocznicę powstania.:) Można łowić na tym jeziorze jak tylko jest jeszcze co. Tanie zezwolenia.:)))
Panie Krzysztofie,jeżeli ma Pan jakieś dowody na łowienie sandaczy w okresie ochronnym to jedyną możliwością by im przeszkodzić jest powiadomienie na piśmie Państwowej Straży Rybackiej oraz do wiadomości wojewody.W takim przypadku PSR będzie musiała się sprawą zająć. W każdym przypadku powiadamianie PSR na piśmie z wiadomością dla wojewody uniemożliwi wykręcenie się przyslowiowym sianem. (2017/03/20 11:06)
Potem IRŚ puści w obieg opracowanie na danych z dupy wziętych że bezrybie to głównie wina...,tu możecie sobie dopisać kogo chcecie i co chcecie,a potem głoście te \"prawdy\" że to wina np.kormoranów i innych zimorodków :D
Dokładnie, Kolega wyją mi to z ust! Od lat wiadomo, że rybacy z PZW ( bo tak trzeba to nazwać ) rżnęli nas wędkarzy na kasę. Normalnie każdy płacący składki, był sponsorem rybaka gdzieś po drugiej stronie kraju albo za miedzą. Dzisiaj już to trochę się skróciło, ale mimo wszystko jestem na 100-ówę pewien, że dalej tak się dzieje. Niestety, nic nie poradzimy, dopóki będziemy mieli taki zarząd na Twardej. W sumie, jakby tak na to spojrzeć obiektywnie, to ZG nie jest nikomu potrzebne! Ten komunistyczny twór, generuje tylko koszty i jak widać gołym okiem, przynosi wstyd całemu związkowi! (2017/03/20 12:38)
Panie Romualdzie, w linku na samym początku wątku są zdjęcia czyli dowody oraz inne być może potrzebne informacje zatem może pan jako przedstawiciel prawa zechce zawiadomić właściwe służby i wojewodę. (2017/03/20 12:40)
Kolego Romuald55 otwórz sobie link, to chłopaki z PSR udaremnili ten proceder więc nie ma co zgłaszać :) Najpierw wyłowią dziady duże samice a potem wielkie zarybianie głoszą, 200 000szt. narybku sandacza wpuścili, tylko że ten narybek zacznie się roznmażać za dobrych parę lat, w tym czasie tylko jedna samica złożyłaby z 1 000 000 jajeczek ikry,to samo tyczy się tych leszczy co w łodzi leżą, trzeba ostro łykać żeby odnalezć w tym jakiś sens. (2017/03/20 14:43)
Rzecz w tym,że ten link u mnie sie nie otwiera. Ja podałem ogólne zasady co zrobić w każdym przypadku gdzie zachodzi podejrzenie łamania ustawy o rybactwie. (2017/03/20 19:05)