Rozwalił mnie ten....

/ 12 odpowiedzi

• konto usunięte

Nowy sprzęt dla adeptów wędkarstwa- Nie no…. pogoń za monetą w branży wędkarskiej mnie zaskakuje i zdumiewa ! Początkowo pomyślałem widząc fotkę i tytuł ,że to inkubator do wylęgu narybku ! Nie róbmy jaj ! Wędkarz pracujący np. w firmie produkującej lampy oświetleniowe widząc dookoła swojej miejscówki takie wynalazki nie oprze się wrażeniu ,że z pracy jeszcze nie wyszedł ! (sprzęcior jest rubryce wiadomości )
u?ytkownik15969

Ja też jak to zobaczyłęm mało się z krzesła nie przewróciłem...
Buhahahaha i jeszcze piekny zwrot "dla adeptów".
Nie wytrzymam normalnie ... (2009/07/31 14:00)

kazik

Ja wiem, że trzeba pomagać młodocianym, ale że aż tak to trochę przesada. Dzisiaj kupi się sprzęt, jutro wykopie się sadzawkę, aby mieli gdzie trenować. Nakręca się niezdrową rywalizację, która na pewno nabije kasę producentom takiego sprzętu.Jakby to sponsorowali sami producenci to jeszcze można zrozumieć. Ja jakoś nie wierzę w bezinteresowna działanie tego przedsięwzięcia i musi coś się kryć za tym. Nie lepiej za te pieniądze zorganizować kilka wycieczek gdzieś na ryby z tymi dziećmi i pokazać jak łowi się na różne metody i jak zachować się nad wodą. Przyniesie to lepszy skutek wychowawczy .Wędkarstwo jest to sport rekreacyjny a nie zawodowy i nie powinniśmy traktować go jako dyscyplina sportowa . (2009/07/31 18:06)

u?ytkownik15969

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam.
Wędkarstwo to przede wszystkim rekreacja a producenci sprzętu nakręcają je na sport.
Za nimi poszli i włodarze PZW "w pogoni za postepem"!
Tylko ta pogoń nie każdemu sie podoba!Władza organizuje zawody bo tak jest najprościej.Poza tym nie jeden ma w tym wszystkim swoje zyski ;)
Na dodatek istnieje jakieś dziwne przekonanie ze wedkarstwo jako sport w szczególności,podoba się młodziezy...
Według mnie takie rozumowanie mija sie z prawdą gdyż nawet mała porażka bardzo rani nasza dumę wędkarską i nie kazdy potrafi sie podnieść.
Kolejna sprawa - nakupowanie sprzetu dla dzieci nie jest rozwązaniem - niektórych nie bedzie stac na rozwijanie sie więc zaprzestaną i bedzie blada [ pi ] z wszystkich działań ...
Tyle ;) (2009/07/31 19:43)

u?ytkownik3378

proponuję zacząć od jachtu motorowego i echosondy... (2009/07/31 21:49)

u?ytkownik15969

Za wysokie progi maniek ;)
Narazie wspomagaja producentów wyspecjalizowanego sprzetu dla zawodowców ;)
Co bedzie dalej zobaczymy... (2009/07/31 21:58)

u?ytkownik11976

Nie no .... to juz jest normalna przesada, Niech sie nie ośmieszają , hehehheheehehe (2009/08/01 11:55)

u?ytkownik8030

Widzę, że nie tylko mnie podpadł ten kombajn. Nie chciałem komentować tego zakupu, ale jak widać nie byłem sam. Policzmy.......
2500 Złotych Polskich.

10 młynków po 50 zł
10 kijaszków po 100 zł
10 sygnalizatorów elektronicznych po 40 zł

to 1900 złotych.

Czyli mozna jeszcze kupić żyły i podpórki.

Dla ADEPTÓW, na potrzeby szkółki wędkarskiej.......... to bym zrozumiał.

Ale gratulacje za to UFO - pomysł przedni. Urypać taka kasiorę na komodę z wieszakiem! GRATULACJE! (2009/08/02 12:26)

u?ytkownik8030

Myślałem że to lądownik marsjański. (2009/08/02 12:26)

u?ytkownik5460

ghostmir masz słuszną rację, za te pieniądze niezły sprzęcik mogliby kupić dla tych młodzików .... ach szkoda słów ale trzeba tego typu sprawy nagłaśniać...pdk (2009/08/02 22:42)

u?ytkownik7463

Rzeczywiście wygląda jak lądownik marsjański:) Być może to coś schodzi pod wodę i zakłada ryby na haczyk:) (2009/08/04 07:22)