I pojechalem taka do zebow i efekt jest :) Miala byc delikatna poleraka i blank sie ladnie blyszczy.Nic wiecej mi juz nie potrzeba, teraz spacing i omotkowanie :) (2014/11/12 01:22)
I pojechalem taka do zebow i efekt jest :) Miala byc delikatna poleraka i blank sie ladnie blyszczy.Nic wiecej mi juz nie potrzeba, teraz spacing i omotkowanie :)
Czyli jednak działa! To dobrze, mój tester załatwił mi sprawę hehehe (2014/11/13 19:17)
Dziala, gdzies widzialem jak pasta do zebow lampy w samochodach czyszcza, to tak sobie pomyslalem czemu nie ;)Nie poleruje mocno, delikatnie ale efekt widac a szczegolnie jak reka po blanku pociagniesz to czuc, Jak byly jakies nierownosci po wcierce to teraz wszystko cacy. (2014/11/13 23:42)
Jak by ktoś miał wątpliwości co do scenerii części zdjęć, tak to lód:) No i kija nie chciało mi się myć bo już dobrze obłowiony. Za to nie wiem co się dzieje z moim aparatem, makra mi za cholerę nie robi. Kiedyś miałem identyczny problem i się samo naprawiło więc jak tylko aparacik zatrybi wrzucę porządne ujęcia omotek bo wyszły nieźle;-) Aaa, ugięć na razie nie będzie bo to za mocny patyk żeby samemu dać radę podnieść 2-2,5 kilo i pstryknąć zdjątko. A kijek gnie się prześlicznie :-) (2014/11/28 14:36)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
No i genialnie wyszlo :) I ta nakretke sprytnie obrobiles, bo jakbys ja tak zostawij jak wczesniej to znowu bym trul Ci dupe hehehe :P (2014/11/28 15:06)
Natomiast przy następnym projekcie delikatniejszej 15-sto funtowej sandaczówko-szczupakówko-boleniówki, który już w głowie się rodzi, pójdę w stronę minimalizacji wagi. Ale też nie będzie to mała czarna:) (2014/11/28 18:16)
Panowie może odbiegne od tematu konstruowania kijaszkow.W naprawie federka Browninga mi sprytnie podpowiedzieliscietak wiec myślę ze dobre miejsce na szukanie rady.Mianowicie skrocile ostatnio swoja wklejanke o dwie sekcje drzwiami od Skody :)Trochu fail ale co poradze, i tu rodzi się moje pytanieCzy można jakoś wymienić szczytowke w wklejance ????Mam kilka z feedera Browninga i mikado dość miękkich i chętnie bym po eksperymentował.Z gory dzięki za odpowiedź...PzdrGrzegorz (2014/11/28 20:48)
Panowie może odbiegne od tematu konstruowania kijaszkow.W naprawie federka Browninga mi sprytnie podpowiedzieliscietak wiec myślę ze dobre miejsce na szukanie rady.Mianowicie skrocile ostatnio swoja wklejanke o dwie sekcje drzwiami od Skody :)Trochu fail ale co poradze, i tu rodzi się moje pytanieCzy można jakoś wymienić szczytowke w wklejance ????Mam kilka z feedera Browninga i mikado dość miękkich i chętnie bym po eksperymentował.Z gory dzięki za odpowiedź...PzdrGrzegorz
Zobacz na 2 strone jest tam kijek ktory przerobilem na wklejke i byl to kijek na jakim sie uczylem robienia omotek i rozmieszczania przelotek. (2014/11/28 21:18)
piotrcarp jak tam mój kijaszek na spining już się robi czy już wszystko poplanowałeś czy lenistwo cię ostatnimi czasy opanowalo bo jak widzę to cieżko jest ci się zabrać aby go zrobic --- a musi być pirerwsza klasa pozdrawiam (2014/11/29 09:21)
Panowie może odbiegne od tematu konstruowania kijaszkow.W naprawie federka Browninga mi sprytnie podpowiedzieliscietak wiec myślę ze dobre miejsce na szukanie rady.Mianowicie skrocile ostatnio swoja wklejanke o dwie sekcje drzwiami od Skody :)Trochu fail ale co poradze, i tu rodzi się moje pytanieCzy można jakoś wymienić szczytowke w wklejance ????Mam kilka z feedera Browninga i mikado dość miękkich i chętnie bym po eksperymentował.Z gory dzięki za odpowiedź...PzdrGrzegorz
Zobacz na 2 strone jest tam kijek ktory przerobilem na wklejke i byl to kijek na jakim sie uczylem robienia omotek i rozmieszczania przelotek.
Wszystko spoko tylko jak z gotowego kija wydobyć stara złamana szczytowke ???? (2014/11/29 10:57)
Wszystko spoko tylko jak z gotowego kija wydobyć stara złamana szczytowke ????
Lekkie rozwiercenie wklejki, oczywiście po uprzednim obcięciu wklejki na wysokości jej łączenia z blankiem. Lub cięcie blanku trochę poniżej wlepionego elementu. Traktowanie chemią-rozpuszczalniki, raczej odradzam. Mogą być problemy. (2014/11/29 15:47)
piotrcarp jak tam mój kijaszek na spining już się robi czy już wszystko poplanowałeś czy lenistwo cię ostatnimi czasy opanowalo bo jak widzę to cieżko jest ci się zabrać aby go zrobic --- a musi być pirerwsza klasa pozdrawiam
Przyjdzie na to czas to sie zrobi :) (2014/11/29 23:11)
Co do tego kija to tak jak Tomek napisal albo delikatnie rozwiercac albo latwiej uciac ponizej laczenia i wsadzic odpowiednio dopasowana szczytowke teleskopowo. W miejscu laczenia najlepiej dac przelotke zeby wzocnila miejsce laczenia. (2014/11/29 23:14)
Wszystko spoko tylko jak z gotowego kija wydobyć stara złamana szczytowke ????
Lekkie rozwiercenie wklejki, oczywiście po uprzednim obcięciu wklejki na wysokości jej łączenia z blankiem. Lub cięcie blanku trochę poniżej wlepionego elementu. Traktowanie chemią-rozpuszczalniki, raczej odradzam. Mogą być problemy.
Jeśli mi się uda taki zabieg to czym ( jakim klejem ) wkleic szczytowke ????Dzięki za rade (2014/12/07 09:05)