Pewno że niewykonalne. Chyba że szarpniesz się na jakiegoś STC Legenda lub boronka:)
No ale za 750 stowki to takich nie kupisz ;)
(2013/03/23 21:14)A ja dziś sobie zrobiłem podliczenie kosztów nowego kijka, tego MBka 843-2 MHX. I wyszło całkiem przyjaźnie. Na przelotkach Fuji "Y" SIC wszystko zamyka się w okolicach 7 i pół stówy, na Alconite te ok 150 zeta mniej. Czyli jak na tą klasę super. A w pracowni było by o co najmniej 3-4 stówki więcej. Czyli nasza zabawa się opłaca:) I ile przy tym frajdy;)Oplaca sie oplaca ;) Juz nie mowie o pracowni, ale kup taki kij w tej cenie w sklepie ;) nie wykonalne...
Pewno że niewykonalne. Chyba że szarpniesz się na jakiegoś STC Legenda lub boronka:)
To jakos tanio wyszlo bo mnie na alconitach i szczytowa sic wyszlo 170euro
Bo ja już nie muszę liczyć kosztów pobocznych czyli lakierów, omotek, kleju i blank jest tańszy:) Ale oczywiście pierw musiałem w nie zainwestować, było to przy kupnie P844-2
Takie pytanko do @Jacoslaw, jak przechowujesz lakier? W lodowce czy normalnie w temperaturze pokojowej?
Takie pytanko do @Jacoslaw, jak przechowujesz lakier? W lodowce czy normalnie w temperaturze pokojowej?
A jest jakaś różnica? Przecież to dwuskładnikowe więc bez połączenia nic nie powinno się dziać... Pytam się bo nie wiedziałem :-/
No wlasnie, tez jestem ciekawy. Czytalem ze sporo osob trzyma w lodowce, niby to przedluza przydatnosc do uzycia?
ST1023F-MHX Graphite 2 2,60 7-18 6-12 X-Fast Medium
Popatrz sobie na te tez, szczupak na lekko. Jak chcesz polowic sandala tez to bardziej model ST1023-MHX (ten bez F)
(2013/03/24 16:09)Wlasnie jakies piec minut temu wylaczylem suszarke ;) Dzisiaj byla druga warstwa (lakieruje lakierem LB na dwa razy)
Jak juz dobrze spolimeryzuje to moze jakies foty wstawie jutro (lub kiedy zlapie jakies lepsze swiatlo) Jak narazie moge powiedziec ze jest postep, wyglada to duzo lepiej niz w MHX, rowne szklo ;) Generalnie jestem zadowolony, bo widze ze zrobilem jakis postep w lakierowaniu.
Calego kijka lakierowalem, obracajac go recznie, na wylaczonej suszarce. Duzo precyzyjniej sie lakieruje :)
(2013/03/24 17:04)Takie pytanko do @Jacoslaw, jak przechowujesz lakier? W lodowce czy normalnie w temperaturze pokojowej?
A jest jakaś różnica? Przecież to dwuskładnikowe więc bez połączenia nic nie powinno się dziać... Pytam się bo nie wiedziałem :-/No wlasnie, tez jestem ciekawy. Czytalem ze sporo osob trzyma w lodowce, niby to przedluza przydatnosc do uzycia?
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Omotki, wlasciwie to skonczylem swojego Seekera.
Co do opisow to podobaja mi sie te z pracowni Pstragman i @krzysiek z j.pl
(2013/03/24 18:46)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
chyba wezme tego batsona DSS1025-2 RX6 2 2,60 10-28 mam juz wedke seryjna i chem sam sobie zbudowac takiego kija wlasnorecznie i ten blank bedzie "chyba"dobry bedzie wybor??
Na szczuplego jak najbardziej trafny :)
(2013/03/24 19:53)Ten lakier to HB? Jak tak to wystarczy jedna warstwa. Ja specjanie kupilem LB, jest zadszy ale trzeba polozyc dwie warstwy, wydaje mi sie ze jest tez latwiejszy w uzyciu i ma dluzszy czas kiedy mozesz lakierowac. Np. RodPro HB 10 minut, RodPro LB 45 minut.
Co do podgrzewania to wloz pojemniki do cieplej wody (nie goracej), jak sie podgrzeja to oddziel proporcje i wymieszaj.
(2013/03/24 21:32)On po 4 godzinach obracania sie na suszarce bedzie klejacy, to normalne :) Ale juz po tych 4 godzinach nie powinien splywac z blanku. Moj po 12 godzinach juz jest sliski ale ciagle calkiem miekki jakby go mocniej nacisnac. Polimeryzowac zaczyna dopiero po 24 godzinach a pelna polimeryzacje ma po gdzies 3 dniach :)
Takze jak bedziesz mial lepiacy sie lakier po 4 godzinach na suszarce to nie ma co panikowac, ja za pierszym razem wystraszylem sie ze cos spierdzielilem ;) Tyle tylko ze juz nie powinien wcale sie przemieszczac i nie splywac z blanku. Wylaczam suszarke, zostawiam blank na niej na nastepne 12 godzin. A pozniej odstawiam kijek na 3 dni zeby doszedl ;) Pozniej juz mozesz go giac, przeciazac jak chcesz i lowic.
(2013/03/24 22:18)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.