Wiesz Piotr, chyba jednak zostane przy tej omotce bo tak przygladam sie jej i cosraz bardziej mi pasuje ;)
Oskrobales caly czy tylko czesc na rekojesc? Jak tylko czesc na rekojesc to zakryjesz korkami i po sprawie, a w miejscach gdzie nie siega korek wyplatanke jakas mozna zrobic :)
Jak calosc to moze jakas farba samochodowa by sie trzymala, albo jakis czarny barwnik wymieszac z lakierem do blankow i wetrzec
(2013/03/10 17:12)Wiesz Piotr, chyba jednak zostane przy tej omotce bo tak przygladam sie jej i cosraz bardziej mi pasuje ;)
Oskrobales caly czy tylko czesc na rekojesc? Jak tylko czesc na rekojesc to zakryjesz korkami i po sprawie, a w miejscach gdzie nie siega korek wyplatanke jakas mozna zrobic :)
Jak calosc to moze jakas farba samochodowa by sie trzymala, albo jakis czarny barwnik wymieszac z lakierem do blankow i wetrzec
Albo skrobiesz caly blank do konca. mieszasz jakis barwnik z lakierem dwuskladnikowym i wcierasz, wtedy fajne cienie i kolorki wyjda ci na blanku. Tylko problem jaki barwnik wybrac?
Albo skrobiesz caly blank do konca. mieszasz jakis barwnik z lakierem dwuskladnikowym i wcierasz, wtedy fajne cienie i kolorki wyjda ci na blanku. Tylko problem jaki barwnik wybrac?
No wlasnie jakis tylko jaki ? Szukam cos na Jerkbait pl. ale nic niema na temat lakierowania czarnym matem lub cos w tym stylu.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Ladna rekojesc wyszla :) Chyba jestes zadowolony ;)
Ladna rekojesc wyszla :) Chyba jestes zadowolony ;)
Przyznaję że całkiem, całkiem:) Choć ze mnie cholerny perfekcjonista a rękojeść nie jest idealnie wyszlifowana. Chodzi o pewne nierówności. Ale grunt że zamysł rękojeści tradycyjnej w stonowanych kolorach z dobrych komponentów mi wyszedł.
No wlasnie jakis tylko jaki ? Szukam cos na Jerkbait pl. ale nic niema na temat lakierowania czarnym matem lub cos w tym stylu.
Warto by sie chlpakow od woblerow zapytac czym maluja te swoje przynety, a pozniej na probe wymieszac z lakierem do blanku (ale dodac tylko troche, zeby tylko zabarwilo) i wcierac. Ciekawie czy lakier do paznokci by przeszedl?
Probuj probuj, bedziemy wiedziec na przyszlosc
Dla mnie rewalcaja.Ktory to kijek zobiony przez ciebie?Tez sie zastanawiam nad zrobieniem wlasnego kija tylko nie weim jaki blank zastosowac zeby byl odporyny na urazy mhx czy batson wedka ma byc szczupakowa woda zarosnieta dl 2,60 2,75 tylko nie wiem jak wyglada praca na tych blankach i zwyklej wedki I oczywiscie z ktorej strony zamontowac przelotki "kregosłup" .Ogladalem rozne fimliki odnosnie cw 5-18 daje rade poslac glowke nawet 30g + guma.I oczywiscie jaki silniczek do lakierowani omotek domowym sposobem zastosowac.I jakie przelotki oczywiscie wiadomo poczatek jesc ciezki pod wzgledem finansowym i jakosciowym .Prosze o porade na temat blankow i jak zrobic własna maszynke do zbrojenia wedki.