Do Mirkli i Spines21 A ja miałem to na płytach, na co wy polowaliście w Radio Luksemburg. Co prawda też słuchałem tej rozgłośni radiowej, ale po to, aby usłyszeć co jest aktualnie na topie na zachodzie i potem kupić odpowiednie płyty. Prowadziłem wtedy dyskoteki i musiałem mieć te utwory na płytach. Kosztowały wtedy majątek, bo dolary były strasznie drogie. Więc wszystko co wtedy zarobiłem, inwestowałem w sprzęt i płyty. (2009/12/19 18:51)
Do Ryzel. Faktycznie była kapela Rush. Jak słuchałem to na początku śmiałem się z głosu wokalisty. Miał taki cienki głos. Potem się przyzwyczaiłem i nawet podobała mi się ta kapela. Jak kupiłem jej płytę to dopiero po 8 miesiącach prezentowali ja w polskim radio jako nowość. (2009/12/19 18:53)
na naszym krajowym podwórku słuchałem radiowej trójki.zdobywali najnowsze płyty i puszczali,a myśmy sobie nagrywali:)trójka się zmieniła od tamtych czasów,ale mam duży sentyment do tej radiostacji i jest to jedyna rozgłośnia której słucham. (2009/12/19 19:00)
Nie wiem czy kolega Kazik tu zagląda bo to jemu właśnie dedykuję ten utwór. Jemu i wszystkim tym którym leży na sercu przywrócenie tarłowych szlaków ryb wędrownych. Utwór nosi tytuł "Gdy pęka tama" hehe ta we Włocławku...hi hi hi
Witam. Nightwish słucha mój najmłodszy brat(83rok). Jestem pełen podziwu dla tej Muzyki:) Te celtyckie brzmienia przypominaja mi płytę,, Voyager " MIke Oldfield'a. Szacun:) (2009/12/21 10:22)
Kuba, szczerze mówiąc nie ma dla mnie znaczenia czy grają ze starą czy z nową wokalistką - nadal są extra ( chociaż stara była chyba lepsza ) :) Zabójcze zestawienie ciężkiego brzmienia z anielskim głosem zawsze będzie zaje.......iste. No i całkiem fajna z niej laseczka :) (2009/12/21 10:25)
Tak na marginesie - moja córcia ma prawie 8 lat. Bardzo lubi muzykę ........ i często słyszę jak sobie śpiewa " upiora w operze" ........ chyba się jej to podoba ....... ciekawe po kim to ma :) (2009/12/21 10:32)