Patent całkiem ciekawy przyznać to trzeba, przynajmniej w moim mniemaniu. A to czy się sprawdzi to już należałoby sprawdzić "pod rybą", bo na sucho to wiele rzeczy się sprawdza, ale w tzw. "praniu" to już różnie bywa ...
A mnie nawet ważniejszy od wytrzymalosci baterii wydaje się CO powoduje impuls powodujący włączenie się alarmui na ile sygnalizacja odpowiada rodzajowi brania .Impuls dający sygnał pochodzić powinien moim zdaniem ze szpuli podczas prób wyciągania linki przez ryby. Rotorem czyli całym kołowrotkiem i wiatr może poruszać ... (2016/11/16 14:29)
Wrzucony filmik pozwala przypuszczać, ze jest to wlasciwie każda zmiana położenia czy samego kolowrotka, czy rotora ( tak mi się przynajmniej wydaje )
Właśnie jestem nieszczęśliwym nabywcą 2 kołowrotków od czwartku. Jeden ma jakąś wadę w wyłączniku ON-OFF i raz daje innym razem nie daje sygnału.a jak się już uruchomi to sam się nie wyłączy. Drugi jest nadczuły i sygnał daje w zalezności od wiatru a nie od "brania". Obydwa w poniedziałem wysyłam do sprzedawcy.Dlatego zamiast takich wynalazków wolę zwykłe sygnalizatory elektryczne i sprawdzone w boju.Te kołowrotki to chyba z tego samego worka co sygnalizatory Elektryczne YORK :) Znajomy ma to jeden wielki koszmar:)))