Łódkę rejestruje się w odpowiednim dla Twojego miejsca zamieszkania Urzędzie Komunikacji, po wypełnieniu krótkiego wniosku i uiszczeniu opłaty otrzymujesz zaświadczenie o rejestracji łodzi z numerem, który musisz nakleić na obu burtach.
Pzdr.
(2010/11/11 19:22)Kurcze Wy macie dobrze rejestrujecie swoje łudeczki a ja nie mam nawet swojej czasu pomalować ,no ale może w przyszłym roku dam radę he he
Hej. kupiłem nową!
Ja na wiosne będę wodował łódz składaną z trzech kawalłków plus silnik elektryczny MK 45 TRX.
Na pewno opiszę swoje wrażenia.
(2010/11/18 18:44)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
a ponton też trzeba rejestrowac
Ponton posiadający więcej jak trzy komory.
Mastiff czyli jak dobrze rozumiem jeżeli chcę łowić z pontony , który ma 3 lub mniej komór to mogę to robić z NIEZAREJESTROWANEGO pontonu? Trochę mnie to zbiło z stropu , bo zawsze myślałem, że ogólne przepisy PZW mówiły o tym, że amatorski połów ryb może odbywać się z łódki lub pontonu, który jest zarejestrowany i w tych przepisach nic nigdy nie doczytałem o ilości komór. Pytam się Ciebie ponieważ coś mi sie wydaje , że jesteś członkiem:)) SSR lub PSR. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam!
Pontonik, który ma dwie komory, nie jest jednostką pływającą w świetle prawa, jest to jedynie nadmuchiwana zabawka nie kwalifikująca jej do rejestracji jako ponton wędkarski, czy sprzęt turystyczny. Tak więc ażeby ponton mógł być zarejestrowany, musi posiadać od trzech (3)komór w górę. Nie zapomnij także o obowiązkowym sprzęcie ratunkowym na takiej jednostce jak już zarejestrujesz. Zarejestrujesz go w Starostwie. 17 zł.
Tomas81..masz rację, mastiff jest członkiem. Tak wielkim jak jego mądrowanie.
(2010/11/27 20:00)Tomas81..masz rację, mastiff jest członkiem. Tak wielkim jak jego mądrowanie.
Derek, ty jeszcze masz coś do powiedzenia? Napisz wreszcie coś z sensem, a nie tylko te przedszkolne dogryzki jak kulawego kundla. Ty o czymkolwiek masz w ogóle jakiekolwiek pojęcie? Jeśli nie, to poszukaj i idź na jakieś forum dla zcwelonych i tam pisz do woli, a ode mnie wara!
(2010/11/28 16:17)Moze jeszcze dopowiem że jezeli niespełnia wymogów rejestracji nie może słuzyc do amatorskiego połowu ryb.Ponadto w nie których obwodach rybackich wymagane sa specjalne dopłaty na pozwolenie połowu z łodzi.W moim okregu było to jednorazowe wniesienie dopłaty w wysokości 30 zł uprawnianiace do połowu na zbiornikach gdzie połow z łodzi jest dozwolony.Od nowego roku oplata ma byc jedna i zawierac wody nizinne,górskie i pozwolenie na połów z łodzi(czy pontonu)
Święta racja. Stąd np. wymóg trzech komór.
Oj już się tak nie stresuj.
A od mojego nazwiska to się odczep........po nazwisku to po pysku jak mówi stare przysłowie.Wiesz...jesteś strasznie słaby psychicznie i wychodząc tobie na przeciw dam ci spokój...bo se jeszcze coś złego zrobisz.
pozdrawiam
(2010/11/28 17:54)