Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Po pierwsze: Panowie w żaden sposób rejestr w Polsce się nie sprawdza. Co ztego jeśli nawet wędkarze będą go rzetelnie wypełniac chociaż w to nie wierzę , dużo wędkarzy wypełnia go przed zdaniem w kole wykupując zezwolenie.
Po drugie: W połowie przypadków PZW nie analizuje naszych rejestrów ,a wody zarybiane są może nie rzadziej jak dawniej ale na pewno mniejszą ilością ryb niż było to dawniej.
Bardzo dobrze istnienie rejestru tłumaczy grzegorzk75, w pełni go rozumiem i popieram .
(2011/07/06 10:55)a ja ten rejestr mam gdzieś raz mnie uratował jak mnie dwójka przyparła haha
a ja ten rejestr mam gdzieś raz mnie uratował jak mnie dwójka przyparła haha
to żart był ale męczy mnie gdzie jest to w prawie zapisane ze za brak wypełnienia można dostac mandat????
mam pytanie jeśli kartę opłaciłem we wrześniu to następnym razem muszę ją opłacić we wrześniu następnego roku czy jest ta wpłata ważna tylko do końca tego roku?
I jeszcze jedno opłaciłem i zrobiłem tą kartę we wrześniu i pytanie moje jest takie czy rejestr połowu ryb przynoszę do końca roku czy dopiero we wrześniu
Widzisz kolego Romualdzie ,rejestry nie mają żadnego związku z zarybieniami,już kiedyś o tym pisałem.Przystępując do konkursu na dany akwen musisz przygotować operat w którym szczegółowo wyłuszczasz jakimi gatunkami ryb i ilościami będziesz zarybiał.Jeżeli twoja oferta jest najlepsza ,wówczas podpisujesz umowę i zgodnie z operatem zarybiasz .Jakiekolwiek odstępstwo od operatu grozi zerwaniem umowy.Można powalczyć o zmianę operatu w trakcie dzierżawy, ale są to trudne tematy
Dobrze piszesz panie Macieju ,tylko dlaczego w poprzednim poście nie trzymasz się temat i piszesz o opłatach .Można zwracać komuś uwagę,ale samemu trzeba być wzorem i przestań się czepiać jak pchła psiego ogona
(2011/09/07 16:12)a ja ten rejestr mam gdzieś raz mnie uratował jak mnie dwójka przyparła hahato żart był ale męczy mnie gdzie jest to w prawie zapisane ze za brak wypełnienia można dostac mandat????
3.Ustawa wprowadza regulacje prawne umożliwiające nakładanie mandatów karnych za wykroczenia ustawowe oraz te zawarte w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb a w szczególności;
za brak przy sobie dokumentów wędkarskich
nie przestrzeganie limitów połowu
nie przestrzeganie wymiarów ochronnych
nie przestrzeganie okresów ochronnych
brak utrzymania czystości na stanowisku
za brak wpisu do rejestru ryb
nie przestrzeganie uchwał Zarządu Okręgu opublikowanych w rejestrze połowu ryb
niewłaściwe oznakowanie rejestracji środków służących do połowu ryb
za brak sprzętu ratunkowego na łodziach i pontonach
Gdybym to robił przy każdym wędkowaniu , to brakło by prezesowi koła tych rejestrów a mi pieniędzy na to, robię to jak mam rybę w siatce, a kiedy nie robię tego mi nikt nie udowodnił i tak jest dobrze, z głupim świstkiem trzeba sobie radzić, a ktoś go głupio stworzył